GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
İki sıra dışı oyun Ankara’da

İki sıra dışı oyun Ankara’da

Nisan ayında iki sıradışı oyunla CerModern’ de StudyoCer, Ankara'lı tiyatro izleyicisiyle buluşuyor. Usta oyuncular Nihat İleri ve Laçin Ceylan tarafından kurulan BiTiyatro’nun geçtiğimiz sezon kapalı gişe oynayan Küçük Prens ve “Düğün (Sandık Lekesi)” oyunları 12 ve 13 Nisan tarihlerinde CerModer’de izlenebilecek.

Küçük Prens: Bu büyükler biraz tuhaf oluyor

Almanya’nın önemli tiyatrolarından Theater An Der Ruhr ve BiTiyatro ortak yapımı olan Saint-Exupéry’nin dünyaca bilinen eseri Küçük Prens, orijinal metnin yeniden okunması ve yorumlanmasıyla bu kez büyükler için özel bir çalışma. Geçtiğimiz aylarda Avrupa turnesi yapan oyun, 12 Nisan’da seyirciyle buluşuyor.

Ve Saint Exupery’nin dediği gibi:

Artık büyüdünüz ve oldukça ‘tuhaf’sınız.
Aramayı unutmak ve gitgide ‘tuhaf’laşmak bir yetişkinlik hastalığıdır belki.
O zaman hatırlayalım:
“Yalnız çocuklar ne aradıklarını bilirler.”

Düğün (Sandık Lekesi) Evin her yanını saran bir koku var; almıyor musun kokuyu?

13 Nisan’da Ankaralı izleyicisi ile buluşacak olan Düğün (Sandık Lekesi),  aile miraslarını yıllardır taşımaktan yorgun düşmüş bir kadın ve bir erkeği konu alıyor. Evin içinden hiç çıkmayan koku, bir türlü hatırlanamayanlar ve yer altından gelen sesler, bütün bunların arasında kendilerini tanımak ve var etmek isteyen iki insanın kanlı mücadelesini, aile miraslarını yıllardır taşımaktan yorgun düşmüş bir kadın ve bir erkek üzerinden anlatılıyor. Polat Niloğlu’nun yazdığı, başrollerini Defne Şener Günay ve Sefa Tantoğlu’nun paylaştığı, Özlem Ölçeroğlu ve Yaşar Alparslan’ın rol aldığı rejisinde Nihat İleri’nin olduğu Düğün(Sandık Lekesi), İstanbul'da kapalı gişe sahnelenmekte.


Toplam Görüntülenme : 58901
Kategori Haberleri

"Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar" etkinliği
17 Aralık 2023 Pazar günü gezi ve ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu ve Fuaye alanında sunumlar ve sergi açılışı ile gerçekleştirilecektir.
13 Aralık 2023
“Gözüm Uludağ’ın Üzerinde” Fotoğraf Yarışması
15 Ağustos 2023
ZT Ödülleri Ulusal Öğrenci Proje Yarışması 2022
Mimarlık ortamının erken ve büyük kayıplarından 2008 yılı Sinan Ödüllü mimar Ziya Tanalı’nın yaşamı boyunca yazdıklarından, yaptıklarından, söylediklerinden etkilenen ve bu birikimin aktarılmaya devam etmesini isteyen insanlardan oluşan Ziya Tanalı İnisiyatifi ve Tanalı Ailesi tarafından, Mimarlığın "Gücü" konulu 2022 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması düzenlenmektedir.
20 Eylül 2022
Yeniden İşlevlendirme: Sürdürülebilir Mimari Dönüşümler için Perspektif ve Stratejiler
İngilizce dilinde gerçekleştirilecek etkinlik boyunca, İngilizce'den Türkçe'ye simultane çeviri olacaktır. 
13 Haziran 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!