GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Anayasa Mahkemesi’ne sürpriz ziyaret

Anayasa Mahkemesi’ne sürpriz ziyaret

Meslek örgütleri Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret etti.

 

meslek örgütleri temsilcileri anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç’la görüştü. Ziyarete Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Şehir Plancıları Odası Başkanı Emre Sevim, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşe Oruç Kaptan ve Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu katıldı. görüşmenin ardından açıklama yapan meslek örgütü temsilcileri görüşme hakkında fazla bilgi vermezken AOÇ’nin konuşulan konular arasında olduğunu söyledi. Oda temsilcileri kısa süre önce Anayasa Mahkemesi’ne AOÇ için bireysel başvuruda bulunmuşlardı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Oda yöneticileri nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek " Uygulanmayan yargı kararları, ve hukuk süreçleri üzerine oda yöneticileri olarak bir görüşme gerçekleştirdik ama daha çok bir nezaket ziyareti gerçekleştirdik. Atatürk Orman Çiftliği’de konuştuğumuz konular arasındaydı.  AOÇ mücadelesi beş oda’nın ağırlıklı olarak meslek alanına girdiği için  birlikte, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak dava süreçlerini yürütüyoruz.  Dava süreçlerine rağmen, inşaatlar hala devam ediyor. Hukuk tanımaz bir tavırla mücadeleyi de sürdürüyoruz.” Şeklinde açıklama yaptı.

Oda yöneticileri AOÇ ve kent mücadelesinde hukuki mücadeleye devam edecekleri mesajını verdi . 


Toplam Görüntülenme : 51347
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!