GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar Odası’ndan Gökçek’e Hodri Meydan

Mimarlar Odası’ndan Gökçek'e Hodri Meydan

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin İmrahor vadisi açıklamalarının ardından “Ya kendileri rezil olsunlar ya da bizi kamuoyu önünde mahcup etsinler. Bakalım Mimarlar Odası kaçacak mı?” ifadeleriyle açıklama yapan Gökçek’e mimarlardan yanıt gecikmedi. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan " İmrahor vadisi ve kent bütünü içerisindeki değerlerine yönelik, bilimsel bilgiden yoksun ve parçacıl şekilde kente müdahale eden Gökçek'e hodri meydan” dedi.

Mimarlardan Gökçek ve tüm teknik ekibine davet geldi. Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak kent izleme merkezi bünyesinde İmrahor vadisine ve taşıdığı değerlere ilişkin 17 Şubat saat 18.00 da panel forum düzenlediklerini, panele ve foruma büyükşehir belediyesinden katılmak isteyenlerin katılarak, görüşlerini dile getirmelerini ve İmrahor Vadisinin kent bütünü içerisindeki yerini bilim insanlarından dinlemelerini önererek şöyle devam etti: "Gökçek yıllardır Ankara'yı bütüncül bir planlama yaklaşımıyla değil, parçacıl bir bakış açısıyla  bitiriyor. Ankara'nın bütüncül bir yaklaşımla ele alındığı bir çevre düzeni planı bile yok. Kapalı kapılar ardında çevre planı düzeni yaptırdığına dair duyumlar alıyoruz, hangi ölçekte kiminle yapıyor  önce onu açıklasın. İmrahor Vadisi’nin bu bütüncül yaklaşımla değerlendirecek durumda bile değiller. Ankara'nın vadilerinin geldiği durum ortada, 17 Şubat’ta kendisini ve teknik elemanlarını İmrahor Vadisi ve taşıdığı değerleri öğrenmeye  Mimarlar Odası'ndaki Panel foruma  davet ediyoruz. "dedi.  

Twetter’dan İmrahor fotoğrafı paylaşıldı

Gökçek’in İmrahor’da arıcılık hayvancılık yok açıklamasına karşılık Mimarlar Odası Ankara Şubesi twitter adresinden İmrahor’da yapılan arıcılık ve hayvancılık fotoğraflarını paylaştı. paylaşılan hayvanların olduğu fotoğrafta “Yeşilkent mahallesi” tabelasının olması fotoğrafın İmrahor’da çekildiğinin bir kanıtı olması nedeniyle dikkat çekti.

Mimarlar Odası’nda 17 Şubat’ta saat  18.00-21.00 arasında gerçekleştirilecek Gökçek ve Teknik ekibinin davet edildiği panel detayları aşağıdaki şekilde açıklandı.

 Panel /FORUM: “İmrahor Vadisi,Kent Bütünü içerisindeki yeri ve Taşıdığı değerler”

Açılış Konuşması:

Tezcan Karakuş Candan ,TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı

Katılımcılar:

Moderatör:Cemal Taluğ,Prf.Dr,Ziraat Mühendisi

Konuşmacılar: Şükran Şahin, Prf.Dr. Peyzaj Mimarı

                               Ahmet demirtaş,Orman Mühendisi

                               Savaş Zafer Şahin, Doç.Dr. Şehir Plancısı

                               Yalçın Memlük,Prf.Dr.Ziraat Mühendisi

                               Tezcan Karakuş Candan,Mimar, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı 


Toplam Görüntülenme : 70629
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!