GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Açlık Grevi Son Buldu

Açlık Grevi Son Buldu

Geçtiğimiz hafta Cuma günü Açlık grevine başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Başkanı Ercan İpekçi açlık grevine bugün son verdi.

Anadolu Ajansı’nın Türkiye Gazeteciler Sendikası’na üye olan gazetecilere yaptığı baskılar nedeni ile Ercan İpekçi’nin açlık grevine başlaması geçtiğimiz günlerde de sıkça gündeme geldi. Dün gerçekleştirilen eyleme ise CHP İstanbul Milletvekilli Melda Onur, Ankara Milletvekili Bülent Kışoğlu, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Sosyal İş Bölge Temsilcisi Kani Beko, TMMOB, Sivas Davası Avukatlarından Şenal Sarıhan, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. TGS üyesi basın emekçilerinin dün yaptığı açıklamada basın üzerindeki baskılar için “siyasi iktidar kendi borazanlığını yapmakla yükümlü gördüğü Anadolu Ajansı’nda TGS’nin varlığına tahammül edemiyor” denildi.

Ercan İpekçi bugün Anadolu Ajansı önünde yapılan basın açıklaması ile açlık grevini sonlandırdığını duyurdu. İpekçi “bu direnişe tek başıma başladım, örgütüm bana sahip çıktı, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler bana ve bu mücadeleye destek verdiler onlara çok teşekkür ediyorum ancak örgütümün isteğiyle açlık grevimi sonlandırıyorum” diyerek açlık grevine son verdiğini söyledi.

İpekçi konuşmasında AA yönetiminin tehditlerine karnının tok olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde kurulan Medya İş’e  ilişkin “bu sendika AA’nın ön bahçesinde, yönetimin kucağında kurulmuştur ve hiçbir hükmü yoktur” diyerek yüklenen İpekçi, TGS çatısı altında çok kavgalar verileceğini kaydetti. İpekçi’nin konuşması sırasında çok sayıda demokratik kitle örgütü ve basın emekçileri “AKP elini sendikamdan çek”, “iş, ekmek yoksa barış da yok” “ajans işçisi yalnız değildir” sloganlarıyla İpekçi’ye destek verdi. TGS Başkanı Başbakana seslenerek “TGS sizin talimatınızla kurulmadı, siz bu kurumu yok edemeyeceksiniz sayın Başbakan, nüfusunuzu yargıyı etkilemek için kullanıyorsunuz, yananların ardından hayırlı olsun diyorsunuz” dedi.


Toplam Görüntülenme : 47357
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!