GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Günay Erdem, The Black Taj’a davet edildi

Günay Erdem, The Black Taj’a davet edildi

Mimar Günay Erdem Hindistan’ın Agra şehrindeki Taç Mahal bölgesindeki “The Black Taj” uluslararası proje yarışmasına jüri üyesi olarak davet edildi.

1631-1654 yılları arasında Hindistan’ın Agra şehrine Babür İmparatorluğu’nun 5. Hükümdarı Şah Cihan tarafından genç yaşta ölen eşi için Yamuna Nehri kıyısında yaptırılan Tac Mahal İslam türbe mimarisinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir ve dünyanın 7 harikasından biri. Bu görkemli esere ait uzun yıllardır konuşulan efsanelerden biri ise Şah Cihan’ın Taç Mahal’in tam karşısına kendisi için siyah mermerden bir anıt mezar yaptırmayı planladığına dair.

Arkeologlar ve tarihçiler arasında daima süren bu tartışmanın ışığında “TIME-TWIST” temasıyla uluslararası yarışma açıldı. Yarışma, alanın günümüz koşullarını ele alarak yeniden yorumlanmasını sağlamak ve alanın geleceğini belirlemek üzere kurgulandı.

Dünyaca ünlü bu alana dair düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri olarak ise Türkiye’den Günay Erdem, Hindistan’dan Sameep Padora, İran’dan  Kamran Afshar Naderi, Hindistan’dan Navin Piplani seçildi.


Toplam Görüntülenme : 24791
Kategori Haberleri

"Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar" etkinliği
17 Aralık 2023 Pazar günü gezi ve ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu ve Fuaye alanında sunumlar ve sergi açılışı ile gerçekleştirilecektir.
13 Aralık 2023
“Gözüm Uludağ’ın Üzerinde” Fotoğraf Yarışması
15 Ağustos 2023
ZT Ödülleri Ulusal Öğrenci Proje Yarışması 2022
Mimarlık ortamının erken ve büyük kayıplarından 2008 yılı Sinan Ödüllü mimar Ziya Tanalı’nın yaşamı boyunca yazdıklarından, yaptıklarından, söylediklerinden etkilenen ve bu birikimin aktarılmaya devam etmesini isteyen insanlardan oluşan Ziya Tanalı İnisiyatifi ve Tanalı Ailesi tarafından, Mimarlığın "Gücü" konulu 2022 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması düzenlenmektedir.
20 Eylül 2022
Yeniden İşlevlendirme: Sürdürülebilir Mimari Dönüşümler için Perspektif ve Stratejiler
İngilizce dilinde gerçekleştirilecek etkinlik boyunca, İngilizce'den Türkçe'ye simultane çeviri olacaktır. 
13 Haziran 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!