GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Büyükşehir saldırıyor, halk püskürtüyor

Büyükşehir saldırıyor, halk püskürtüyor

Dikmen Vadisi’ni yıkmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, Dikmen Vadisi halkını bugün sabah panzerlerle, çevik kuvvetle uyandırdı. Büyükşehir Belediyesi uzun süredir tehditler savurduğu Dikmen Vadisi halkını polis zoruyla çıkartmaya çalıştı. Gaz bombaları ve plastik mermiler kullanan polisin saldırısı sonucunda Çok sayıda kişi yaralandı, kalp krizi geçiren bir kişi hastaneye kaldırıldı. Bir kişi de gözaltına alındı. Polis, Dikmen Vadisi halkının göstermiş olduğu direniş karşısında geri çekildi.

Vadi halkına destek büyüyor

Dikmen Vadisi halkına yapılan saldırıyı, protesto etmek için demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları Dikmen Vadisi’ne giderek direnişe destek verdi. İlker son durakta buluşarak “ Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla Dikmen Vadisi’ne yürüyüşe geçtiler.  Dikmen Barınma Hakkı Bürosu’nda vadi halkı ile buluştular ve saldırılara karşı basın açıklaması yaptılar. Açıklamada ilk konuşmayı yapan Tarık Çalışkan “ Çok sayıda arkadaşımız yaralandı, 1 arkadaşımızın kolu kırıldı, bir arkadaşımız gözaltına alındı, bir evi yıktılar, Melih Gökçek şimdi de evlerimizi tek tek yıkmaya çalışıyor. Evlerimize gaz bombaları ile saldırdılar, yılmadık buradayız, mücadele etmeye devam edeceğiz, ölmek var dönmek yok” şeklinde konuştu.

Dikmen Vadisi halkına destek verenler arasında Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’da vardı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan “Dikmen Vadisi halkı’nın direnişini desteklemek için buradayız” dedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan söz alarak vadi halkına seslendi, “ evlerinize saldırdılar, çocuklarınızı büyüttüğünüz, sevinçlerinizi, üzüntülerinizi yaşadığınız evlerinize saldırdılar, mahremiyetinize saldırdılar, ailelerinize saldırdılar. Her saldırılarının karşısında direnme hakkını kazandınız. Direnme hakkınızın, direnişinizin yanındayız. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak yeni dönemde, “Direnişin ve Umudun Başkenti Ankara” sloganıyla yola çıktık ve direnen herkesin yanında olacağız. Heybenize umut doldurmaya geldik” şeklinde konuştu. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de Dikmen Vadisi'ne gelenler arasındaydı.  Gök, yapılan saldırıyı kınarken Melih Gökçek’i ve AKP iktidarını kastederek   “Başka ülkelerdeki müdahaleleri diktatörlükle suçluyorlar, asıl diktatörler yanı başımızdalar, O diktatörler Ankara’dadır. Şu gaz bombalarına bakın yüzlerce gaz bombası, yüzlerce plastik mermi ile dikmen halkına saldırdılar, bugün burada yapılanlar sanki Ankara’nın göbeğinde yaşanmamış gibi, burası meclisin bir kilometre uzağında değilmiş, başka bir yermiş gibi şu manzaraya bakın diktatörler Ankara’da.” dedi. 

 

 

 


Toplam Görüntülenme : 45783
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!