GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
8. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Günleri Coşkuyla Bitirildi

8. DURSUN AKÇAM KÜLTÜR ve SANAT GÜNLERİ COŞKUYLA BİTİRİLDİ

Dursun Akçam anısına her yıl düzenlenen etkinliklerin bu yıl sekizincisi gerçekleştirildi. Etkinlik, müzik ve şiir dinletisi,tiyatro oyunu, yöresel oyunlar, bilimsel tartışmalar eşliğinde coşkuyla tamamlandı.  “Tarım Sanayi İkileminde Eğitimimiz” başlıklı açık oturumda, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Doç. Dr. Firdevs Gümüşoğlu ile “Kars Gazetesi’nde Cılavuz Köy Enstitüsü” konuşuldu. 1937 yılı ve sonrasında Kars’ta yayınlanan Kars gazetesinde Cılavuz Eğitmen Kursu ve Köy Enstitüsü’nün kuruluşu, sonrasındaki gelişmeler üzerine ayrıntılı bir araştırmayı içeren konuşma ilgiyle izlendi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işık Kansu, Cumhuriyet’in kuruluşundan bugüne kadar yaşanan dönemdeki kültürel gelişmeleri değerlendiren bir konuşma yaptı. Cumhuriyet değerlerinin gözden düşürülüşünün öyküsünü anlattı. Son konuşmacı olan Prof. Dr. Kemal Kocabaş ise Köy Enstitüleri ile günümüzdeki eğitim sistemini karşılaştıran, son yıllarda yapılan değişikliklerle eğitimde ortaya çıkan olumsuz gelişmeleri eleştiren bir konuşma yaptı.

Alper Akçam’ın yazdığı, Erkan Çimen ve Murat Fidan’ın sahneye koyduğu, Ardahan Üniversiteli ve Ardahanlı gençlerin oynadıkları “İNAYET TURİZM” adlı oyun salonu dolduran izleyenlerin alkışlarıyla sık sık kesintiye uğradı. Oyunun kapanışında Kültürevi önünde bir anı fotoğrafı çektirmeyi de unutmadılar.

Günün sonraki etkinliği Dursun Akçam Ormanı’nda fidan dikimi oldu. Etkinliğin konukları ve genç katılımcıları Dursun Akçam Ormanı’na yüzün üzerinde fidan diktiler. Fidan dikiminin hemen ardından davul zurna eşliğinde yöresel oyunlar oynandı.

Ölçek Köyü’nde devam eden etkinlikte, Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı’nın etkinlik ekibi, Valeliler’den Nuran Sarıçam’ın kızı ile Postolar’dan Kasım’ın oğlunun düğününe davul zurna ve kalabalık bir grup ile girerek düğüne coşku kattı.   

8. Kültür ve Sanat Günleri’nin son etkinliği, Kültürevi’nde yapılan şiir ve müzik akşamı oldu. 23 Şubat İlköğretim Okulu’ndan öğretmen Cevdet Deli’nin öğrencileri şiirler okudu. Ardahanlı Şair Erbay Kara ve üniversiteli genç şairlerin katıldığı okumalardan sonra Ardahanlı gençlerin oluşturduğu Grup Zemheri çok başarılı bir müzik dinletisi sundu.

 


Toplam Görüntülenme : 68589
Kategori Haberleri

"Cumhuriyet’in Başkenti Ankara’da Alman Mimarlar" etkinliği
17 Aralık 2023 Pazar günü gezi ve ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu ve Fuaye alanında sunumlar ve sergi açılışı ile gerçekleştirilecektir.
13 Aralık 2023
“Gözüm Uludağ’ın Üzerinde” Fotoğraf Yarışması
15 Ağustos 2023
ZT Ödülleri Ulusal Öğrenci Proje Yarışması 2022
Mimarlık ortamının erken ve büyük kayıplarından 2008 yılı Sinan Ödüllü mimar Ziya Tanalı’nın yaşamı boyunca yazdıklarından, yaptıklarından, söylediklerinden etkilenen ve bu birikimin aktarılmaya devam etmesini isteyen insanlardan oluşan Ziya Tanalı İnisiyatifi ve Tanalı Ailesi tarafından, Mimarlığın "Gücü" konulu 2022 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışması düzenlenmektedir.
20 Eylül 2022
Yeniden İşlevlendirme: Sürdürülebilir Mimari Dönüşümler için Perspektif ve Stratejiler
İngilizce dilinde gerçekleştirilecek etkinlik boyunca, İngilizce'den Türkçe'ye simultane çeviri olacaktır. 
13 Haziran 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!