GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
TMMOB’un Mücadele Meşalesi Ankara’dan Her yere Yayılacak…

TMMOB’un  Mücadele Meşalesi Ankara’dan Her yere Yayılacak…

Mimar, mühendis ve şehir plancılar “AKP’ye karşı mücadele meşalesi yakıyoruz” diyerek alanlara çıktı.

TMMOB Ankara İl Kordinasyon Kurulu’nun(İKK) çağrısıyla bir araya gelen Odalar meşalelerle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş  İnşaat Mühendisleri Odası önünde başladı. Mücadele ateşiyse Mimarlar Odası önünde yakıldı. CHP milletvekili Süleyman Çelebi ve Musa Çam yürüyüşe  katılırken,  TTB, Halkevleri, ÖDP ve çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdi. TMMOB, “Denizimiz,derelerimiz ve meralarımız, ormanlarımız, kentlerimiz, köylerimiz ve doğamız, ülkemiz, mesleğimiz ve örgütümüz TMMOB için Mücadele Meşalesini Yakıyoruz” yazılı pankart açtı. TMMOB üyeleri bir de AKP için yazdıkları marşı seslendirdi: “yalan yok, talan yok dur AKP dur AKP TMMOB var” şeklinde devam eden marşı ıslıklar ve sloganlar  eşliğinde söyledi. Polis mimarlara ve mühendislere, meşalelerle Kızılay kent merkezinden karşıdan karşıya geçmesine izin vermedi. TMMOB üyeleri de Mimarlar Odası önüne gitmek için metro alt geçitlerini kullandı.

“Bu ateş yayılacak”

İMO önünde yürüyüşe başlayarak, Mimarlar Odası önünde ateşi yakan mimar, mühendis ve şehir plancılar, “Ankara’dan heryere yayılacak ateşi yaktık, bu AKP’ye karşı mücadele meşalesidir ”açıklamasında bulundu. Açıklamayı TMMOB adına, TMMOB İKK Ankara Sekreteri Bülent Tatlı okudu. Tatlı : “Burada TMMOB’un kurulduğu yerde mücadele meşalesini yakıyoruz. AKP hükümetinin TMMOB‘yi yok etmek için çıkartmaya çalıştığı torba yasa tasarısı bizi durduramayacak! Teslim olmamak için birlikte mücadele edeceğiz. İdare etmeyeceğiz, irade koyacağız. Biliyoruz ki bilimin ve tekniğin gücü bu karanlığı, yenecek, aydınlığa çevirecek. AKP hükümeti torba yasayla TMMOB’u etkisizleştirmek istiyor, özerkliğini kaldırmak istiyor, TMMOB’a yöneltilen saldırılar karşısında teslim olmayacağız. Bilimin gücü AKP'nin karanlığını yenecek!” ifadelerini kullandı. 

Mimarlar Odası önünde yapılan açıklamada konuşan TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ise “AKP’nin hedef tahtası olmayacağız, AKP ranta karşı çıktığımız için  bize savaş ” ilan etti, savaşı kabulümüzdür” şeklinde konuştu. TMMOB’un ilk binası önünde, tüm Türkiye’ye yayılması planlanan mücadelenin ilk meşalesi yakıldı. TMMOB üyeleri mücadele meşalesini hiç söndürmeyeceklerini, bilimin gücünün AKP’nin karanlığını yeneceğini ifade ederek eylemlerin devam edeceğini söylediler. TMMOB önümüzdeki hafta, Mühendis mimar şehir plancılarını ve halkı AKP’ye karşı Türkiye’nin her yanında isyan ateşleri yakma çağrısı hazırlıklarına başladı.


Toplam Görüntülenme : 47559
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!