GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
ODTÜ’ye Mimarlar Odası’ndan destek

ODTÜ’ye Mimarlar Odası’ndan destek

Mimarlar Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden ODTÜ için peş peşe destek açıklamaları geldi. Mimarlar Odası ODTÜ’de öğrencilerin Başbakan Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesinin ardından, öğrencilere ve öğretim üyelerine yönelik baskıları kınadı. Baskı ve saldırıların son bulmasını istedi.  Mimarlar Odası’nın yaptığı açıklamada;

“Ülkemizin köklü üniversitelerinden ODTÜ’nün öğrencilerine ve öğretim elemanlarının yönelik, Başbakanın Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine katılması gerekçesi ile 18 Aralık 2012 tarihinde AKP İktidarı tarafından her türlü baskı ve şiddet yöntemi kullanılarak; adeta “işgal kuvveti”ni çağrıştıran bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin demokratik haklarını kullanmasına tahammül edemeyen “demokrasi karşıtı” bir anlayışla yapılan saldırı sonucunda birçok öğrenci yaralanmış, öğretim elemanları ve çalışanlar etkilenmiş ve eğitim yapılamaz hale gelmiştir. Ardından öğrencilerin evlerine operasyonlar yapılarak gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirilmiş ve nihayetinde; gözaltına alınanların yargı tarafından serbest bırakılmasıyla kamu vicdanı bir nebze dahi olsa rahatlamıştır.” İfadelerine yer verildi.

“ODTÜ’den özür dileyin”

İktidarın ODTÜ’den ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “  Başbakanın “makamına yakışmayan” nitelikte ağır sözleri ve yandaş basının karalama kampanyaları arasında, YÖK demokratik duyarlılıkları “bastırma ve sindirme” amacıyla soruşturma başlatmıştır. Seçilmişlerin yerine atanan Rektörler, kendi üniversitelerindeki öğretim elemanlarının bilgisi olmadan “iktidara bağlılıklarını” vurgulayan ve eğitim tarihine “kara bir leke” olarak geçen ODTÜ yönetimini ve öğrencilerini “kınama” amaçlı bildiri yayınlamakta hiçbir sakınca görmemişlerdir. Bizler Mimarlar Odası olarak;  AKP iktidarının “despotik” politikalarını, atanmış Rektörlerin iktidara bağlılık açıklamalarını, YÖK’ün hukuksuz girişimini ve ODTÜ’nün onurlu davranışına karşı yürütülen karalama kampanyalarını kınıyoruz. Bu bağlamda ODTÜ’ye karşı başlatılan operasyonların durdurulması gerektiğini bir kez daha vurgulamaktayız. Bütün bu süreçte, her zaman olduğu gibi “demokratik duyarlılıkların ve hak arama çabalarının” yanında olduğumuzu değerli kamuoyumuzla paylaşıyoruz.”

“Onlar bizim çocuklarımız”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi de ODTÜ öğrencileri ve öğretim üyelerini yanında olduklarını açıkladı. Ankara Şubesi yaptığı açıklamada;  “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 3600 kişilik koruma ordusuyla girdiği ODTÜ'de barışçıl protesto gösterisi yapan öğrencilere yönelik  uygulanan şiddet AKP'nin bardağı taşırdığının göstergesidir. Onlar her biri yüreğinde, özerk demokratik üniversite mücadelesi olanlardır.Onlar vatan toprağının bir metrekaresinin satılmasına karşı duranlardır.Onlar aydınlık günlerdeki geleceğimizdir.Onlar bizim çocuklarımız bu ülkenin çocuklarıdır.Yöneticilerin öfkeleri dinmemiştir, evler basılmakta öğrenciler göz altına alınmaktadır. Öğrencilere şiddet uygulayanları kınıyor, gözaltındakilerin serbest bırakılmasını, çocuklarımızın bu ülkeye  ve geleceğimize sahip çıkmalarını destekliyoruz” dedi.

 


Toplam Görüntülenme : 41417
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!