GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BARIŞA OLAN İNANCIMIZIN GÜÇLENMESİDİR

Reyhan’lıda bomba yüklü iki aracın patlatılması ile meydana gelen olaylarda 46 kişi yaşamını yitirdi. Reyhanlı katliamına ilişkin hükümet medya organlarına yayın yasağı koyarak sessizliği tercih etse de farklı çevrelerden tepkiler sürüyor. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’de vahşi saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamayı yayınlıyoruz:

 

EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BARIŞA OLAN İNANCIMIZIN GÜÇLENMESİDİR.

Hükümetin uyguladığı ABD patentli mezhepçi dış politika ile ülkemiz, komşularıyla savaş ortamına sürüklenmektedir. Son olarak ülkemizi savaşın tarafı haline getirmek isteyen karanlık güçlerin, Reyhanlı’da halkımıza yönelik saldırılarıları kırkaltı vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine, yüzü aşkın vatandaşımızın yaralanmasına ne...den olmuştur. Yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı ,yaralananlara acil şifa dilerken ,savaşın tarafı yapılmak istendiğimiz şu günlerde en çok ihtiyacımız olan şey, barışa olan inacımızın güçlenmesidir.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu

 

REYHANLI`DAKİ SALDIRI AKP`NİN DIŞ POLİTİKALARININ ACI BİR SONUCUDUR!

Reyhanlı`daki patlamalar ve yaşanan ölümler, AKP iktidarının emperyalizmin taşeronluğunu üstlenip bölgesel güç olma rüyasıyla komşularımıza karşı yürüttüğü savaşçı dış politikaların bir sonucudur.

Hatay‘ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda resmi kayıtlara göre 46 kişi hayatını kaybetmiş, yüze yakın insan yaralanırken, yüzlerce konut ve iş yeri hasar görmüştür. Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Reyhanlı`daki patlamalar ve yaşanan ölümler, AKP iktidarının emperyalizmin taşeronluğunu üstlenip bölgesel güç olma rüyasıyla komşularımıza karşı yürüttüğü savaşçı dış politikaların bir sonucudur.

Türkiye‘nin Suriye silahlı muhalefetine sağladığı her türlü destek, başta Hatay olmak üzere sınır bölgemizi çetelerin özel bir savaş üssü ve operasyon merkezi haline getirmiş, kentlerimiz her türlü provokasyona açık hale gelmiştir. AKP‘nin uyguladığı dış politika kaçınılmaz olarak Suriye‘deki kaos ve savaşın topraklarımıza, acının insanımıza taşınmasına yol açmıştır.

Türkiye‘nin mezhepsel ve etnik ayrışmaların körüklendiği Suriye‘deki iç savaşın bir parçası haline getirilmiş olması, insanlarımızın aynı şeklide ayrıştırılıp birbirine düşürülerek halklar arasındaki toplumsal barışın yok edilmesi ihtimalini ortaya çıkarmakta, bu durum kaygılarımızı daha da arttırmaktadır.

Bu yaşanan acı, iktidar ve yandaş medya tarafından savaşa dahil olmanın bir bahanesi olarak kullanılmamalı;

Bölgeyi ve ülkemizi hızla bir felakete doğru sürükleyen ve iflas eden savaş kışkırtıcısı taşeron dış politikalardan bir an önce vaz geçilmelidir.

Suriye‘ye dönük her türlü müdahaleye son verilerek, Suriye‘nin geleceğini belirleme hakkı Suriye halklarına bırakılmalıdır.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası



Toplam Görüntülenme : 44814
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!