Sobe Gazetesi 2024 - Atatürk Orman Çiftliği’ni Fizan’a kadar taşırız.
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atatürk Orman Çiftliği’ni Fizan’a kadar taşırız.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ni  Fizan’a kadar taşırız.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi bugün yapılan basın toplantısında AOÇ’deki son durumu ve  kurul kararlarını deÄŸerlendirdi.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Mücadelesinde,  5. Ä°dare mahkemesinin Ana imar planı davasında verdiÄŸi yürütmeyi durdurma kararına iliÅŸkin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu,  mahkeme kararının uyulmasına karar verdi. Koruma Kurulu’nun mahkeme kararına uyma kararı aldığını açıklayan Mimarlar Odası Ankara ÅŸube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan : “ AOÇ’de üst üste aldığımız yürütmeyi durdurma kararlarına raÄŸmen, hala inÅŸaat süreci devam ediyor.  Koruma Kurullarına yazı yazdık bu konuda hukuka uygun karar almaları gerektiÄŸini ifade ettik.  Ana imar plan davasında tüm inÅŸaatların durdurulması gerektiÄŸi anlamına gelen yürütmeyi durdurma kararına iliÅŸkin Koruma Kurulu mahkeme kararına uymak zorunda kaldı. Bir önceki kararda baÅŸbakanlık hizmet binasının devam etmesi doÄŸrultusunda karar alan aynı kurul üyeleri bu kez sürece dur diyecek kararın altına imza attı. Bu çok önemli bir karar, BaÅŸbakanlık Hizmet Binası’na iliÅŸkin yüksek kurul kararını referans alarak BaÅŸbakanlık Hizmet Binası’nın devam edebileceÄŸini söyleyen aynı Koruma Kurulu mahkemenin kararına uyulması kararını alarak inÅŸaatların durmasının önünü açtı. Bu kararla BüyükÅŸehir belediyesi BaÅŸbakanlık Hizmet Binasının ve Ankaparkı mühürlemesi gerekiyor.” dedi.  Candan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde hukukun çiÄŸnenmesini Odalarla  Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacaklarını hatırlatarak, “Atatürk orman ÇiftliÄŸi mücadelesi çocuklarımızın geleceÄŸi mücadelesidir aynı zamanda, bu mücadeleyi insan hakları mahkemesine, gerekirse fizana kadar taşırız. AOÇ sadece Türkiye’nin kültürel mirası deÄŸil, Dünyanın kültürel mirası olabilme özelliÄŸi taşıyor bu nedenle UNESCO’ya baÅŸvurularımızın gitmesini istediÄŸimiz davanın sonucunu bekliyoruz. Uluslar arası alana AOÇ mücadelesini taşıyacağız.” Ä°fadelerini kullandı.

“Dolambaçlı Yasal Süreç “

Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Gökhan Yıldırım: “ Koruma Kurulu sit alanlarına Kamu yapıları yapılabileceÄŸi kararı çıkıyor, sonra baÅŸka bir koruma kurulu kararı ile planın iptali onaylandığı için alanın kamu alanından çıkması söz konusu haline geliyor. Önümüze dolambaçlı bir yasal süreç konuluyor. Karışık bir yasal süreç iÅŸletilmemeli alınan kararlar uygulanmalı” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 80490
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!