Sobe Gazetesi 2024 - Başka bir okul mümkün
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başka bir okul mümkün

Başka bir okul mümkün

Mutlu çocuklar için mutlu okullar hedefleyen BBOM DerneÄŸi, Çocuk ve Mimarlık Çelışmaları Merkezi ile birlikkte ortak adınlar atıyor.  

BaÅŸka bir okul Mümkün DerneÄŸi ( BBOM) eÄŸitimciler ve gönüllülerin 2009’da kurduÄŸu dernek, Ankara’da eÄŸitim kooperatifini kurarak çalışmalara baÅŸladı. BaÅŸka Bir Okul Mümkün diyerek yola çıkan BBOM DerneÄŸi deneyimlerini Ankara’ya taşıyor. Eylül’de açılışı yapılacak olan okul Ä°ncek’te yer alıyor. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’ni ziyaret eden BBOM eÄŸitimcileri, Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi ile ortak çalışmalar yürütecek. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan ortak projelere iliÅŸkin olarak ÅŸunları söyledi: “ Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi olarak 12 yıldır MEB ile Ankara ValiliÄŸi okullarla kentlilik bilinci konusunda ortak çalışmalar yürütüyoruz. BBOM ile kesiÅŸtiÄŸimiz, ortak çalışabileceÄŸimiz alanlar var. Her iki çalışmada çocukların mekana dair öz inisiyatifini çocuklarda doÄŸaya, mekana, yapılı çevreye karşı farkındalık yaratmayı önemsiyor. Yaptığımız çalışmalarda çocuklar kent ve  mekanlar hakkında çözüm öneriyorlar. Çocuk parkları, okul mekanları, çocuklarla birlikte tasarlanıyor. BBOM projesi demokratik katılımla çocukları önemseyen bir proje bu nedenle birlikte çalışmalar, atölyeler yürütmek, deneyimlerimiz aktarmak, deney imlediklerini hissetmek bizim için de önemli. Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi ile gönüllü mimarlar BBOM projesinde çocuklarla bir araya gelerek, baÅŸka bir okulun mümkün olduÄŸunu gösterecek çalışmalar yürütecek. ” Ä°fadelerini kullandı.

BaÅŸka bir Okul Mümkün projesi Öğrenmeyi yaÅŸamdan ayırmayan, çocuÄŸun bireysel özelliklerini temel alan, Demokratik katılımla yönetilen, Ekolojik dengeye saygılı,Ticari kar amacı gütmeyen,bir okul modelini Ankara Ä°ncek’te gerçekleÅŸtirmeyi hedefliyor. Anasınıfının da yer alacağı okul ilköğretim okulu olarak eÄŸitimcileri ve gönüllüleri ile Eylül’de açılacak. 


Toplam Görüntülenme : 79623
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!