GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“Kaza değil cinayet”

“Kaza değil cinayet”

Başkent Dayanışması’nın çağrısıyla bir araya gelen sivil toplum örgütleri Soma’daki ölümleri protesto etti. Olgunlar Sokak’ta bulunan Madenciler anıtına karanfiller ve kömür bırakan Başkent Dayanışması bileşenleri ardından Güvenpark’a yürüdü. 

“Sorumlular belli”

Madenci anıtı önünde Soma’da ölümler protesto edildi.  Soma’da iş cinayetinde öldürülen madenciler için saygı duruşunda bulunularak, açıklama yapıldı. Doksanlardan sonra tekrar bu kentte madenci anıtı olduğunu acı bir şekilde yeniden bize hatırlattılar diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Başkent Dayanışması adına basın açıklamasını okudu. Açıklamada, “ Soma’da Toprağın derinliklerindeki yüzlerce kalp atışı durdu. Yüzlerce eve bir oğul, bir baba, bir kardeş, bir eşin acısı çöktü. Kömürün karasındandır, onlar kara gözlü işçilerdi. Dün bir kez daha bu ülke onların duran yürek atışlarında, kesilen nefeslerinde ölümün karasını gördü. Yüreklerimiz burkuldu, kelimeler boğazımıza düğümlendi, öfkemiz ateşlendi. Bu bir kaza değil biliyoruz… BU ASRIN CİNAYETİ. Hükümet artık bu ülkede kimseyi koruyamıyor, kadınlarını çocuklarını İşçilerini koruyamıyor. Ocaktaki işçilerin sayısı açıklanamıyor dahası yöneticiler ocaktaki işçilerin sayısını bilmiyor. Vicdanlar körleşiyor. Denetimleri yapıldı diyenler, yalanlarla cinayeti olağanlaştırmaya çalışıyorlar. Ülkemizin işçileri gözlerimizin önünde öldürülüyor. Bu ölümü bizim yüreklerimiz kaldırmıyor, kabul etmiyor. Bu asrın cinayetidir. Sorumlular bellidir. Asrın Cinayetinin işlenmesine ortak olan, bu cinayetin ağırlığını sırtında taşıyan hükümet yetkililerini istifaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından söz alan bileşen temsilcileri maden işçileri için konuştu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Eyüp Muhçu: “ Soma’da yaşanan bir cinayettir. Hala madende bulunan yüzlerce işçiye ulaşılamadı. İktidar derhal Soma’da tüm kamu gücünü harekete geçirmeli madencileri kurtarmalıdır”

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan: “ Cinayeti örtbas etmek isteyecekler, örtbas edilmesine izin vermemeliyiz” dedi.

Şair ve fotoğrafçı  Mehmet Özer: “  Başbakan’a soruyoruz: Berkin Elvan  için “15 yaşında çocuğun eylemde ne işi var” diyen Başbakan, 15 yaşında çocuğun madende ne işi var?” şeklinde konuştu. 

 


Toplam Görüntülenme : 82118
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaşma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan değişikliğinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. İdare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal Yerleşik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  plan değişikliği yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!