Sobe Gazetesi 2024 - Fransız balkon tartışması
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Fransız balkon tartışması

Fransız balkon tartışması

Ankara’da 13 aylık bebek balkondan düşerek hayatını kaybetti.  Natoyolu’nda oturan ailenin bebeÄŸi Fransız balkondan dördüncü kattan düşerek hayatını kaybetmesi, mimarları üzdü. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “mesele Fransız balkon deÄŸil, mesele denetimsizlik” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan tepkisini ÅŸu sözlerle dile getirdi: “ Mimarlar Odası olarak eriÅŸilebilirlik denetimi üzerine çalışıyoruz. EriÅŸilebilirlik denetimi dediÄŸimizde, engellileri yaÅŸlılar ve çocukları kapsayan bir denetimden bahsediyoruz.  Oda olarak denetimi güçlendirmeye çalışırken, var olan denetimi bile meslek odalarından almaya çalışan bir hükümetle karşı karşıyayız. Bu tür olaylarla canımızın yanmaması için ÇaÄŸdaÅŸ ülkelerde olduÄŸu gibi denetimler güçlü olmalı. Denetim yapan kurumların yetkileri sınırlandırmak yerine yetkileri geniÅŸletilmeli. Yoksa yönetmeliklerde belirlenenler ve kanunlar çerçevesinde çizilenler kağıt üzerinde kalıyor. Son zamanlarda denetimsizlikten canımız fazlasıyla yanıyor, soma’da yitirdiklerimizi de kaybettiÄŸimiz bebekte ,  daha geçtiÄŸimiz ay 11 yaşında  Ã§imlerde oynarken elektrik çarpan Ali’yi de denetimsizlik ve ihmal nedeniyle kaybettik. Mesele Fransız balkondan ziyade, tehlike arz eden korkuluklarının arası tehlike arz eden Fransız balkon. Bir çocuÄŸun eriÅŸemeyeceÄŸi Fransız balkon çocuklarımız için büyük tehlike oluÅŸturuyor. Bu tür örnekleri ne yazık ki denetimsizlik nedeniyle görebiliyoruz , sıkça rastlayabiliyoruz. Acı bir örneÄŸin ardından önlem alınması ülkemizde gelenek haline geldi. Burada basit bir denetimden deÄŸil insan hayatından bahsediyoruz.” Åžeklinde konuÅŸtu. 


Toplam Görüntülenme : 73033
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!