Sobe Gazetesi 2024 - Çıkar amaçlı tehditler
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Çıkar amaçlı tehditler

Çıkar amaçlı tehditler

Mimarlar Odası Genel Merkezi, Oda yöneticilerinin savrulan tehditleri “çıkar amaçlı” olarak niteledi.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin açtığı Karabük Revizyon Ä°mar planının iptal davasında iptal kararının ardından Yerel bir internet sitesinde Mimarlar Odası yöneticilerine yönelik saldırı olacağı iddiasını taşıyan, tehditkar ve kışkırtıcı haberler yapıldı.  Mimarlar Odası Genel Merkezi bugün yaptığı basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamada, “11 Eylül ve 16 Eylül tarihlerinde yayımlanan haberlerde Mimarlar Odası’nı hedef alan karalama ve tehdit içeren açıklamalarda bulunulmuÅŸtur. Haberlerde Karabük Dereevler Semtinde yapılacak olan projenin Mimarlar Odası tarafından iptal ettirilerek semt sakinlerinin modern birer daire sahibi olmalarının engellendiÄŸi; bir inÅŸaat ÅŸirketi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı olan Tuncay Özcan tarafından; Odamızın asli görevlerini yapmak yerine kiÅŸi ve kurumlara baÄŸlı olarak taraflı davrandığı iddia edilmektedir. Yargı kararlarından çıkarları etkilenen söz konusu ÅŸirket sahibi ve internet sitesi; Odamızı “asli görevlerini” yapmamakla, bölge sakinlerini “maÄŸdur” etmekle ve “çıkar amaçlı taraflı” davranmakla suçlamakta sakınca görmemektedir. Karabük Belediye Meclisi tarafından onaylanan Revizyon Ä°mar Planı, Odamızca incelendikten sonra; bilimsel dayanaklardan yoksun olduÄŸu, üst ölçekli imar planlarına uymadığı ve kamusal alanları yüksek yoÄŸunlukla yapılaÅŸmaya açtığı gerekçesiyle Mahkemeye taşınmıştır. Kastamonu Ä°dare Mahkemesi ise “kamu yararı, ÅŸehircilik ilkeleri ve planlama esasları bakımından hukuka aykırı” bulduÄŸu Planı oybirliÄŸi ile iptal etmiÅŸtir.” Ä°fadelerine yer verildi. Toplum yararına çalışmaların her alanda sürdürüleceÄŸi vurgulanan açıklamada “Odamız ve yöneticilerimizi asılsız iddialarla karalamaya çalışan açıklamaları kınıyor; bu vesile ile hukuka ve demokrasiye inanan Odamızın kamu ve toplum yararına çabalarını kararlılıkla sürdüreceÄŸini bir kez daha deÄŸerli kamuoyumuza saygı ile duyuruyoruz” denildi.

Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu bugün Ankara’da  toplandı. Türkiye genelinde tüm ÅŸubelerin katıldığı toplantıda, baskı ve tehditlere karşılık mücadeleyi devam ettirme kararı alındı. Açılan davalar ve mali durum da masaya yatırıldı. Toplantıda Mimarlar Odası’nın çalışmalarının kamu yararı ve toplum yararı için devam ettirileceÄŸi vurgulanırken, hükümet baskılarına karşı mücadele kararı üzerinde duruldu. Mimarlar Odası Åžubelerin katılımı yüksek olduÄŸu MYK geç saatlere kadar sürdü. 
Toplam Görüntülenme : 85284
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!