Sobe Gazetesi 2024 - Hitit tanrıları ile buluşma
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Hitit tanrıları ile buluşma

Hitit tanrıları ile buluÅŸma  

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bölge temsilcilikleriyle birlikte Hitit tanrılarıyla buluştu.

Mimarlar, Çorum-Alacahöyük ve HattuÅŸa’da teknik gezisiyle, milattan Önce 3000-1000 yıllarına yolculuÄŸa çıktı.  Mimarların ilk durağı Alacahöyük müzesi oldu. Müzede, Bakır , Demir ve Tunç çağının tasarım örnekleri, Hititler, Frigler, Haitilerin mezarları, güneÅŸ kursları, tapınakları  ve  mutfak kültürüyle organize bir imparatorluÄŸu ziyaret etti.

Mimarlar,  geçmiÅŸe yaptığı yolculuÄŸu Hititlerin BaÅŸkenti HattuÅŸa’da sonlandırdı.  Hitit tapınakları, sarayları, yazıtlarını gezen mimarlar göz alabildiÄŸince uzanan iki boyutlu mimarinin büyüsünü yaÅŸadı. Büyüleyici  kent HattuÅŸa’da  mimarlara rehberlik eden ise HattuÅŸa Kazı BaÅŸkanı Prof. Dr. Andreas Schachner oldu. Mimarlar, Hititlerin yaptığı Anadolu’nun ilk barajında mola verdi.   Barajın etrafındaki bakımsızlık ve kirlilikten ÅŸikâyet eden mimarlar, çevrenin temizlenmesi ve düzenlenmesi gerektiÄŸi yönünde görüş bildirdi.

HattuÅŸa ve Alacahöyük kültürel ve  teknik gezisini; Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  Sivas , Kırıkkale, Karabük, Bartın, Bolu , Çorum,Düzce, Erzincan, Karadeniz EreÄŸli, KırÅŸehir , NevÅŸehir bölge temsilcilikleriyle birlikte düzenledi. 


Toplam Görüntülenme : 79422
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!