Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlara Başkente Hizmet Ödülü
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlara Başkente Hizmet Ödülü

Mimarlara Başkente Hizmet Ödülü

Ankara'nın baÅŸkent oluÅŸunun 91.yılında, Ankara Kulübü tarafından BaÅŸkente hizmet eden  en iyi sivil toplum örgütü ödülü Mimarlar Odası Ankara Åžubesi'ne verildi. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi baÅŸta olmak üzere, kent ve mimarlık mücadelesinde gösterdiÄŸi direniÅŸ, "BaÅŸkent Dayanışması"-Ben Ankara  örgütlenmesinde ki katkısı  ve yaratıcı eylemlerindeki Ankara'ya sahiplenmesi ile bu ödüle layık görüldü.  Ödül törenine Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, 2.BaÅŸkan Ali Atakan,Sekreter Ãœye TuÄŸba Arslan,Yönetim Kurulu üyeleri Namık Kemal Kaya,Muteber OsmanpaÅŸaoÄŸlu ,mimar, Leman ArdoÄŸan ve AyÅŸenur Onat katıldılar.

"Ankara DireniÅŸin BaÅŸkentidir"

Ödülü  aldıktan sonra konuÅŸma yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan Ankara DireniÅŸin BaÅŸkentidir, bizde bize bırakılan emanetleri korumak için direnmeye devam edeceÄŸiz dedi.

Candan  ÅŸÃ¶yle devam etti, "Ankara'nın baÅŸkent oluÅŸunun 91.yılında bu ödülü almak bizim için çok büyük  bir onurdur.Ankara kulübüne duyarlılığından kaynaklı teÅŸekkür ediyoruz.Ankara Cumhuriyetin baÅŸkenti, doyduÄŸumuz yer, çocuklarımızın doÄŸumuna tanıklık ettiÄŸimiz yer, sevdiklerimizi kaybettiÄŸimiz, sevinçlerimizi yaÅŸadığımız yer, Ankara sokaklarında kadınların, çocukların özgürce, eÅŸitçe dolaÅŸması  için yüreÄŸimizin attığı Devrimin BaÅŸkenti,mimarlar Odası olarak, bize emanet edilenlerin farkındayız, sahipleniyoruz,direniyoruz.Atatürk Orman ÇiftliÄŸi,Atatürk Kültür Merkezi  alanları,Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı SaraçoÄŸlu Mahallesi, ODTÃœ, Eymir, Ä°mrahor ve vadilerimiz,Gençlik Parkı, Güvenpark,kuÄŸulupark ve parklarımız yani Ankara'da bizi özgürleÅŸtiren tüm mekanlarımız mücadele alanlarımızdır, mücadeleye devam ediyoruz, bu ödülü mücadeleye devam eden mimarlar adına alıyoruz"

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi , kentsel ölçekte  yürüttüğü  mücadelesinde, geçtiÄŸimiz yıllarda yaratıcı eylemlilikleri nedeniyle, Halkevleri  tarafından da ödüle layık görülmüştü.
Toplam Görüntülenme : 85182
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!