Sobe Gazetesi 2024 - Kapitalizmin fıtratı Kaçak Saray’ı gizleyemedi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kapitalizmin fıtratı Kaçak Saray’ı gizleyemedi

Kapitalizmin fıtratı Kaçak Saray’ı gizleyemedi

Mimarlar ellerine ulaÅŸan bilgilere göre Kaçak Saray’a iliÅŸkin mimari detaylar hakkında bilgilendirmede bulundu.  Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri Kaçak Saray’ın internette kesitlerinin dolaÅŸtığını söyleyerek “Kapitalizmin fıtratı Kaçak Sarayı Gizleyemedi ” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri bugün yapılan basın toplantısında Kaçak saray’ı referans gösteren firmaların internet sitelerinde Kaçak saray’ın kesitleri , görünüşleri  maketleri ile birlikte  birçok bilginin  yer aldığına dikkat çekti. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ Ä°nternette AOÇ BaÅŸbakanlık Hizmet Binası  referans yazarsanız AOÇ’de Kaçak saray inÅŸaatının belirli aÅŸamalarında  hizmet veren  firmalar, referans göstermek adına Kaçak Saray’a iliÅŸkin bilgileri , projenin kesitlerini, fotoÄŸraflarını  sunmuÅŸlar. Kaçak Saray’ın kesitleri katları, ışıklandırması görünebiliyor. Kaçak saray bir gizlilik içerisinde olsun isteyenler Kaçak saray’ın detaylarının internette dolaÅŸmasına mani olamamışlar, reklam Kapitalizmin fıtratında var.” Åžeklinde yorumladı.

Lükste son nokta: “Saraycık”  

Mimarlar CumhurbaÅŸkanlığı konutunun sinema salonundan, şöminelerden, buhar banyoları, SPA’lar ve havuza kadar lüks bir mimari  yapı olduÄŸunu söyledi. Candan“ Kent Ä°zleme Merkezimize gelen bilgiler ışığında çalışmalar yapılıyor ve  göresellerle karşılaÅŸtırarak, mesleki bilgimizle, projenin ÅŸifrelerini çözüyoruz. CumhurbaÅŸkanlığı konutun 15-20 odalı olduÄŸunu söylüyor. Bu gerçek deÄŸil, Saraycığın toplam inÅŸaat alanı 15.000 metrekare civarında. OÄŸlunun gemisi içinde gemicik denilmiÅŸti, bu da saraycık  anlaşılan. Kaçaksaray  konutunun metrekaresi 250 odaya denk.Metrekare açısından bırakın 15-20 odayı oldukça farklı iÅŸlevlerde mekanların bulunduÄŸu gelen bilgiler arasında. İçinde havuz, sinema salonu, spa lar, buhar odaları, hamamlar, jakuzi  gibi özel banyoları bulunmakta. Yine tarafımıza iletilen bilgilere göre duvarları, tavanları varaklı süslemeli ve pirinç kaplama. Varak süsleme Osmanlı saraylarında sıkça kullanılmıştı. Kaçak Saraycığın varakları altın olabilir mi? Bilemiyoruz. Odalarda şömineler olduÄŸu söyleniyor. Halkın yoksul olduÄŸu emeklilere  ve memurlara %3 zamın yapıldığı ortamda böyle bir lüks millete ait deÄŸil. Millet böyle bir lüks içinde yaÅŸamıyor. Bu durum  dönemin yöneticilerinin lüks düşkünü olduÄŸunun tescillenmesi, kamu kaynaklarının israf edilmesidir.“ dedi.

Havuzlu konut

Candan konutta bulunan havuzun mekanik aksamının  maliyetinin  75 bin avro civarında olduÄŸunu söyledi: “Gelen bilgiler arasında, konutta bulunan havuz birimi 400 metrekare yani 100 metrekarelik bir havuzdan bahsediliyor, Havuzun sadece mekanik aksamının 75 bin avro olduÄŸunu söyleyebiliriz. Hamam, spa ve buhar odaları ve jakuzilerin birim metre kare maliyeti 3000 avro.”

Candan “Saraycık’ın toplam inÅŸaat alanı yaklaşık 15 bin metrekaredir.  “ 15-20 Odacık deÄŸil, bir saraycık var karşımızda. 15 bin metrekarenin proje  maketleri ve görsellerden hesapladığınızda 2 bin metrekaresinin açık teras olduÄŸunu görüyoruz. 2 bin metrekare terastan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ne ve Atatürk’ün evine yukardan bakacak konutun toplam maliyeti 1,5 trilyondur. Tamamen Lüks bir israfla karşı karşıyayız, madem milletin sarayı , o zaman  açıklayın projeleri görelim lüksmü deÄŸil mi, 15 20 odamı 15 bin metrekare lüks yapımı? Bu kadarda olmaz el insaf"

 

 


Toplam Görüntülenme : 77972
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!