Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar Üniversiteyi Mahalleye taşıdılar
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar Üniversiteyi Mahalleye taşıdılar

Mimarlar Üniversiteyi Mahalleye taşıdılar

Atılım Ãœniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık  Fakültesi  mimarlık öğrencilerinin  uygulama ve yerinde deneyimleme eÄŸitimleri ile fark yaratmaya devam ediyor. Proje konularını kentin sorun alanlarına yönelik  belirleyen ve halkında katılımını eÄŸitim sürecinin bir parçası haline getiren mimarlık eÄŸitim yaklaşımına bir yenisi eklendi.

Mimarlık öğrencileri, mimarlıkta tasarım ve kuram dersini bu kez de  Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan SaraçoÄŸlu Mahallesinde yaptılar. Ãœniversiteyi mahalleye taşıdılar.

Atılım Ãœniversitesi  Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi  Bölüm BaÅŸkanı  Emel Akın mimarlık eÄŸitimini hayatın canlı dinamiÄŸi ve kentsel ölçekteki mimarlık kültürü ile yerinde deneyimleyerek uygulamayı önemsiyoruz. Bu açıdan   hem öğrencilerimizin,  hem   hocalarımızın mimarlık eÄŸitimi sürecinde       yönteme dair, yaratıcı arayışları bizim açımızdan çok deÄŸerli. YaÅŸayarak ,hissederek mimarlığın hayatımızın içerisindeki yerini  farklı mekanları deneyimleyerek paylaşıyoruz" dedi.

"Yaşam ve mekan okuması"

Atılım Ãœniversitesinde , Mimarlıkta Tasarım ve Kuram dersi öğretim görevlisi olan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan , mimarlıkta tasarımı etkiyen faktörleri, bu kez de SaraçoÄŸlu Mahallesini öğrenme mekanı olarak belirleyerek öğrenceleri ile paylaÅŸtı.  Candan “ Mimarlık canlı hayatın kendisidir, yaÅŸamın yeniden  mekansal olarak kavramsallaÅŸtırılarak, gelecek kuÅŸaklarla paylaşılmasıdır.Derslerimizi,  her gün yaÅŸantımızın bir parçası olan alanların farkına vararak hissederek, dokunarak, hikayesini dinleyerek deneyimleme yoluyla  yapıyoruz. SaraçoÄŸlu Mahallesi  mimarlık kültürü açısından  çok önemli bir deÄŸer, geleceÄŸin mimarlarının bu deÄŸerleri paylaÅŸması açısından dersimizi SaraçoÄŸlu Mahalesinin, sokaklarında, aÄŸaçlarının arasında,içinde kaybolarak gerçekleÅŸtirdik.Sokaktan geçen insanlar derslerimize katıldı, fikirlerini söyledi.Ãœniversite ve Halk SaraçoÄŸlu Mahallesinde yaÅŸam ve mekan okuması yaptılar.” Åžeklinde konuÅŸtu.  


Toplam Görüntülenme : 87614
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!