Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ mücadelesinin umut yolculuğu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ mücadelesinin umut yolculuğu

AOÇ mücadelesinin umut yolculuğu

Mimarların Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ve Kaçak Saray Mücadelesi il il dolaÅŸmaya devam ediyor.  Mimarlar EskiÅŸehir ve Bursa da düzenlenen panellerde  Mimarlar AOÇ'de yaÅŸanan talan sürecini  ve Kaçak Sarayın hukuksuzluÄŸunu anlatarak bardağın dolu tarafını görme konusunda deneyimlerini paylaÅŸtı.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan ve Ankara Åžube Avukatı Gökçe Bolat katılımıyla gerçekleÅŸtirilen AOÇ Mücadelesi  ve Kaçak Saray paneli Mimarlar Odası EskiÅŸehir ve  Bursa Åžubesi'nin organizasyonunda gerçekleÅŸtirildi.

"Bardağın dolu tarafını anlatıyoruz"

 

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,"Atatürk Orman ÇiftliÄŸi  ve Kaçak Saray Mücadelesinin illerde dolaÅŸmasıyla birlikte baÅŸka bir umut sürecinin varlığı ortaya çıkmaya baÅŸladı" dedi. Candan "Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Mücadelesi taşıdığı deÄŸerler ve Kaçak Saray'a yönelik verilen mücadelenin panellerde anlatırken  çok duygulu anlar yaşıyoruz. Bu güne kadar bardağın hep boÅŸ tarafı üzerinden bir umutsuzluk ortamı yaratılıyordu, bu panellerde biz ağırlıklı olarak bardağın dolu tarafını ve deneyimlerimizi anlatıyoruz.  Bu dolu taraf, bu süreç buraya nasıl geldi, hangi yöntemlerle … Katılanlar, bazen sayıların azlığından umutsuzluklarını anlatıyorlar. Bizde, bir  kiÅŸi de olsak beÅŸ kiÅŸi de olsak, bin kiÅŸi de olsak hepimizin yapacağı ÅŸeyler olduÄŸunu vurguluyoruz. Gezi direniÅŸinde bir kiÅŸi durdu dünya durdu , mücadele etme yöntemleri geliÅŸiyor. Sadece kalabalıklar üzerinden süreci deÄŸerlendirmemek gerekir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi 'nin talanı sürecinde, milyonlar sokaÄŸa dökülmedi, ama milyonların gündemine giren bir mücadele sürecini örüldü.  Hem de tüm muhaliflerin kendisini bir ÅŸekilde ifade ettiÄŸi bir  cephe süreci var. Sarayı savunmaya çalışanlar ve sarayı gayri meÅŸru bulanlar. Dava sayımız kırka ulaÅŸtı, her sürecin peÅŸindeyiz,  AOÇ için mücadeleye devam edeceÄŸiz. " dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Avukatı Gökçe Bolat  ise EskiÅŸehir ve Bursa’da gerçekleÅŸtirilen panellerde, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi mücadelesinde, yürütülen hukuksal mücadeleyi anlatarak, Kaçak Saray, Ankapark, Bira fabrikası ve yerleÅŸkesinde açılan davaların içeriklerini anlatarak bir hukukçu olarak isyanını dile getirdi.  Bolat "AOÇ de açılan dava sayımız gün geçtikçe artıyor. GeçtiÄŸimiz ay 35 dava varken son açtığımız davalarda bu sayı 40'a yükseldi." Dedi.


Toplam Görüntülenme : 73119
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!