Sobe Gazetesi 2024 - TMMOB Basın Açıklaması
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
TMMOB Basın Açıklaması

Melih Gökçek’in meslek odaları yöneticilerine yönelik yaptığı suç duyurusu kınanmaya devam ediyor. TMMOB suç duyurusuna yönelik bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı olduÄŸu gibi yayınlıyoruz…

 

İ. MELİH GÖKÇEK TMMOB VE ODALARIYLA UĞRAŞACAĞINA
ANKARA’NIN SORUNLARINI ÇÖZSÃœN

Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ä°. Melih Gökçek, yaptığı yanlışları hukuk yoluyla ortaya çıkaran BirliÄŸimize baÄŸlı Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Åžehir Plancıları Odası ve Ziraat Mühendisleri Odamız hakkında “suç uydurma, iftira ve re’sen tespit edilecek suçlar” hakkında suç duyurusunda bulunmuÅŸ.

Bizce suçlu da suç da açıkça ortadadır. Açılan iptal davaları sonucu mahkemelerce verilen iptal ve yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamayanlar, hukukun arkasından dolanarak her iptal kararından sonra yeni planlarla kanunlara, şehircilik bilimine ve kamu yararına aykırı işlemlerini sürdürenler herkesin malumudur.

Mahkemeler tarafından AOÇ arazisi içine yapılan “Temapark” ve BüyükÅŸehir Belediyesi’nin onlarca uygulamasıyla ilgili verilmiÅŸ yürütmeyi durdurma kararları mevcuttur.

Ä°. Melih Gökçek, ÅŸehircilik ve kent yönetimi “kavÅŸak yapımı ve fıskiyelerden” ibaret zannediyor olabilir ama uzmanların; mühendislerin, mimarların, ÅŸehir plancılarının kent üzerine söylediklerini dinlemek ve kamu yararını öncelikli gözetmek bir yerel yöneticinin en temel erdemi olmalıdır diye düşünüyoruz.

Ancak Melih Gökçek, Odaları da yargı kararlarını da dinlememiÅŸtir ve eser olarak sunmuÅŸ olduÄŸu, Akay, Sıhhiye, MithatpaÅŸa, Gençlik Caddesi gibi kavÅŸakları yargı kararına karşın hala ayakta durmaktadır. Aslında Melih Gökçek, yargı kararları nasıl uygulanmaz ve hukuka karşı hile yöntemleri ile “destan” yazmıştır. Åžimdi ise yargı kararlarına uymayan Belediye BaÅŸkanı olarak kendisinin yargılanmasına olur vermeyen hükümete yaslanarak/güvenerek Oda ve Åžube BaÅŸkanlarımıza dokunmak istemektedir.

Ä°. Melih Gökçek’i, ÅŸehircilik disiplinine, imar kanunlarına aykırı uygulamalarını ortaya çıkardı, “kamu yararını” korudu diye Odalarla uÄŸraÅŸmak yerine, insanı; doÄŸayı hiçe sayan bir ÅŸehir haline getirdiÄŸi Ankara’nın sorunlarını çözmeye çağırıyoruz.

MehmetSoğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı


Toplam Görüntülenme : 88825
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!