Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak Saray’ın camlarının bedeli 1000 kadın sığınma evine bedel
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak Saray’ın camlarının bedeli 1000 kadın sığınma evine bedel

Kaçak Saray'ın camlarının bedeli 1000  kadın sığınma evine bedel

Mimarlar, Kaçak Saray’ın maliyetinin açıklanan maliyetlerin çok üzerinde olduÄŸunu ifade ederek, Kaçak Saray’ın  yüksek güvenlikli camlarının izlerini sürdüler.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin yaptığı basın toplantısında Kaçak Saray’ın yüksek güvenlikli camlarına iliÅŸkin çarpıcı açıklamalar yapıldı. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi basında çıkan bir haber üzerine  Kaçak Sarayın camlarının peÅŸine düştü.Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan kaçak sarayın  cam maliyetlerini görünce kanım dondu" dedi.

Candan “o “ rakamları şöyle açıkladı: “Kaçak sarayın cephelerinden  cam yüzeylerini yaklaşık olarak hesapladık. Sadece kaçak sarayın idari ve ana binadan oluÅŸan 3 bloÄŸu için yaptığımız çalışmada 22 bin metrekarelik bir  cam yüzey tespit ettik. Bu yüksek güvenlikli camı ABD deki firmadan sorduk, çok pahalı olduÄŸunu söylediler ve bizi Avrupa'ya iÅŸ yapan Hollanda firmasına yönlendirdiler.Hollanda firması ispanya firmasından sorarak geri döneceÄŸini söyledi.Ä°spanya firması da Türkiye'deki  baÄŸlantılı firmalarından bilgi alacağımızı ifade etti.Türkiye'deki firma ise konuyu anlamış olsa gerek bize metrekare fiyatlarını vermedi.Bunun üzerine Kent izleme merkezimiz malzeme konusunda çalışan uzmanlarla araÅŸtırma yaptı.  Sese ışığa darbelere dayanıklı lamine kaplı  yüksek güvenlikli, kurÅŸun, bomba v.b tehditlere karşı camların maliyetini araÅŸtırdı. Lamine kaplı ve %55 polikarbonatla kaplanarak ağırlığı hafifletilen aralarında özel üretilmiÅŸ Argon gazı bulunan 3 katmanlı camın  bir metre kare maliyeti yaklaşık 4500  avro+kdv olarak belirlendi. Özel üretim olması ve özel iÅŸlemden geçirilmesi ile birlikte bu camların metrekare maliyeti yaklaşık 9 bin avro+kdv olarak hesaplandı . Böylece  kaçak sarayın cephelerinde kullanılan 3 katmanlı yüksek güvenlikli  camların maliyeti yaklaşık 701 milyon olduÄŸu ortaya çıktı. Bu inanılmaz bir rakam, kanımız dondu. Sabit yapılan bu camlar, içe dönüktür, bu binada yaÅŸayanların hasta bina sendromuna yakalanma olanakları yüksektir.GeliÅŸmiÅŸ ülkelerde bu tür kapalı ve  sabit pencerelerin kullanıldığı iç mekanlarda,insan psikolojisi yakından etkilendiÄŸi için manuel sistemlere geçiliyor." dedi.

"Hükümetin politikaları  kadına karşı en büyük ÅŸiddettir."

Kaçak Sarayın cam maliyetlerine harcanan 701 milyon tl ile bin metrekarelik, bin kadın sığınma evi yapılırdı diyen Candan " Bu hükümet döneminde kadın cinayetleri %1400 artmıştır.Özgecan Aslan bu hükümetin kadına yönelik ÅŸiddet söylemlerinin  ve politikalarının bir sonucu olarak katledildi. Öfkemiz büyük, kadının öfkesi sokaÄŸa taÅŸmış bir ülkede, yöneticiler 701 milyon liraya saraylarına güvenlikli cam yapamazlar.Bu parayla sokaklar aydınlatılabilirdi. Kadın dostu kent uygulamaları  için adımlar atılabilirdi.Hükümetin  politikaları kadına karşı yapılan en büyük ÅŸiddettir. Mecliste  bile ÅŸiddet var iÅŸte ÅŸiddet politikalarının ispatı.Mecliste ÅŸiddet sokakta ÅŸiddet, bütçe uygulamaları ile ÅŸiddet, hükümetin varlığıyla ÅŸiddeti besliyor, bu ÅŸiddet artık durmalı.Yöneticiler lüks ve güvenlik içerisinde kendilerini koruyorlar ancak  " ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Mücadeleye varlığımızı koyduk yılmayacağız"

Mimarlar Odası Ankara Åžube 2.BaÅŸkanı Ali Atakan'da "hava soÄŸuk, kanımız donuyor, Özgecan katlediliyor kanımız donuyor.Bu cinsiyet ayrımcılığına son verilsin.Yöneticiler, lüks içerisinde yaÅŸamaktan vazgeçsin, hükümetin ÅŸiddet politikalarını  protesto ediyorum ÅŸeklinde konuÅŸtu .

Mimarlar Odası Ankara Åžube Yönetim Kurulu Ãœyesi Namık Kemal Kaya "Mücadeleye varlığımızı koyduk bizi kimse yıldıramaz "dedi.Kaya " Sanatın içine tüküren, kadın heykellerinden bile tahrik olan,bu zihniyet kadınlarımızın yaÅŸam alanlarını  daraltıyor.Yürüttüğü politikalarla Özgecan ve binlerce kadının katledilmesine  neden olan bu zihniyeti kınıyorum.Sonucu ne olursa olsun bu ÅŸiddete karşı koyacağız."ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Birimi


Toplam Görüntülenme : 96497
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!