Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak Saray’ın bütçedeki kaçak kalemi 21 milyon TL
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak Saray’ın bütçedeki kaçak kalemi 21 milyon TL

Kaçak Saray'ın bütçedeki kaçak kalemi 21 milyon TL  

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde yasadışı ÅŸekilde yapılan kaçak sarayın peÅŸini Mimarlar odası Ankara Åžubesi bırakmıyor. Kaçak sarayın maliyetleri ve rutin giderleri ile birlikte sürekli bir maliyet kalemi oluÅŸturduÄŸunu ifade eden Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan  "Kaçak Saray bütçemizin kaçak kalemi olarak sürekli maliyet üretiyor "dedi

"Aksaray,Kaçak Saraya Çalışıyor"

Kaçak sarayın  elektrik,su,doÄŸal gaz, ısıtma,soÄŸutma,temizlik, peyzaj bakımından oluÅŸan aylık   temel giderleri en az 21 milyon civarında olduÄŸunu iddia eden Candan "4 kiÅŸilik bir ailenin elektrik su doÄŸalgazdan oluÅŸan  temel giderler maliyeti yaklaşık 350 lira civarında. Kaçak sarayın aylık  sabit gideri 240.000 kiÅŸinin yaÅŸadığı 60.000 hanenin aylık giderine bedel.Kaçak sarayın 1 aylık sabit giderleri ile, Aksaray ilinin  köyleri hariç ve il ve ilçe merkezlerindeki tüm hanelerin 1 aylık  temel giderleri karşılanabilir. Aksaray halkının tamamından toplanan  elektrik su doÄŸal gaz ödemeleri, kaçak sarayın giderlerini karşılıyor. Aksaray kaçak saraya çalışıyor."ÅŸeklinde konuÅŸtu.  

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazilerinin kaçak sarayla birlikte giderek parça parça devredildiÄŸini de sözlerine ekleyen Candan, 46 davaya ulaÅŸan ve tüm ülke sathına yayılan  AOÇ mücadelemizde  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'ne yönelik bu talanın ahının tutacağını söyledi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Birimi


Toplam Görüntülenme : 91815
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!