Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak saray’a bıldırcın yuvası
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak saray’a bıldırcın yuvası

Kaçak saray’a bıldırcın yuvası

Kaçak saray’da tavuk kümeslerinden sonra bıldırcın kümesleri yapılıyor.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nde yapılan basın toplantısında Kaçak Saray’da bıldırcın kümesleri yapıldığı açıklandı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ni Atatürk, halkım hilesiz nefis gıda yesin diye halka bağışladı. Kaçak saray’da oturanlar nefis ve hilesiz  gıdaları sadece kendileri yesin Atatürk Orman ÇiftliÄŸinin katletsin diye bağışlamadı.” ÅŸeklinde tepkisini dile getirdi.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸinin halka nefis ve hilesiz gıdalar yetiÅŸtirilmesi için halka armaÄŸan edildiÄŸini , ÅŸartlı bağış yapıldığını ifade eden Candan, “ Tavuk kümeslerinin ardından, Kaçak saray’da bıldırcın kümesleri yapıldığı duyumunu aldık. Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından beÅŸ kat daha fazla fosfor,8 kat daha fazla demir, 9 kat daha fazla demir, 6 kat daha fazla B1 vitamini, 15 kat daha fazla B2 vitamini içeriyor. Stresi ve yaÅŸlanmayı engellediÄŸine dair doktorların açıklamaları da var. Çocuklarımız GDO’lu gıdalara mahkum bırakılır, GDO’lu gıdaların ülkeye giriÅŸinin denetiminde sıkıntı yaÅŸanırken,tohumlar yurt dışından getirtilirken  Ã¼lkenin en önemli topraklarında sadece kendilerine nefis, hilesiz gıda yemek istemelerini manidar buluyoruz. Tüm Türkiye halkı nefis ve hilesiz gıda yesin diye kurulan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde, ÅŸimdide kendileri bıldırcın yumurtası yiyebilmek için kümes yaptırıyor. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde Atatürk'ün vasiyeti ihlal edilerek, hukuksuz bir ÅŸekilde kaçak saray yaparsanız, her ÅŸeyiniz tartışmaya baÅŸlanır. Halkınız yoksul iÅŸsiz ve asgari ücretle çalışırken bıldırcın yumurtası yemek isterseniz, bu tartışılır daha da çok tartışılacaktır.” 

Mimarlar Odası Ankara Åžube 2. BaÅŸkanı Ali Atakan ise “ Ä°ÅŸsizliÄŸin hat safada olduÄŸu memleketimizde, insanlar çocuklarına ekmek götürmek için ağır koÅŸullarda çalışırken, sofralarından kuÅŸ sütünü eksik etmeyenlerin, Türkiye’yi kalkındırıp büyütmekten bahsetmelerini anlamsız buluyorum. İçinde bulunduÄŸumuz bu durumu Türkiye halkı hak etmiyor.”

 “Talanı AOÇ ve Kaçak saray mücadelemizle anlatacağız"

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan seçimlerin yaklaÅŸtığına da dikkat çekerek, “Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin önünde seçimlere dair önemli bir görev düştüğüne inanıyoruz. Seçimler yaklaşırken, Kaçak saray üzerinden bağımsız bir kampanya yürüteceÄŸiz, kaynak olarak ürettiÄŸimiz her ÅŸeyi herkes kullanabilir. Kaçak sarayın maliyetleri, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin taşıdığı deÄŸerler, vergilerimizin nasıl çarçur edildiÄŸi, kentimizin nasıl talan edildiÄŸini,hukukun ve deÄŸerlerin nasıl yok edildiÄŸini, Türkiye demokrasisine katkı saÄŸlamak için AOÇ ve Kaçak saray üzerinden kampanya yürüteceÄŸiz. Seçimler sürecinde klipler üreterek, esprili spotlar hazırlayacağız. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ve Kaçak Saray Mücadelesini il il dolaÅŸarak tüm Türkiye’ye taşımaya devam edeceÄŸiz.Vites yükselteceÄŸiz. Rehberli "kaçak saray" turları programlayacağız, Halkımızın deÄŸerlerini nasıl altüst ettiler, hangi maliyetlerle bu ÅŸatafatı yaptılar, hepsini halkımıza anlatacağız.AOÇ'nin kuruluÅŸ günü olan 5 Mayısta iliÅŸkin etkinlikler planlayacağız,Seçim süreci, kaçak saray malzemesi ile çocukların diline düşecek.” Åžeklinde konuÅŸtu.

Candan, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanlarının ÅŸartlı bağış ilkelerine uygun olarak  kamusal kullanımı, hali hazırda bulunan mevcut yapıların ve kaçak yapıların geleceÄŸine de karar verilecek fikir yarışmasının hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduÄŸunu, söyleyerek, Jüri üyeleri arasında Almanya’dan, Ä°sviçre’den, Küba’dan jüri üyeleri olduÄŸuna dikkat çekti.  


Toplam Görüntülenme : 109577
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!