GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek bunu da yaptı: “Oda yöneticileri kamu düzeni bozuyor”

Gökçek bunu da yaptı: “Oda yöneticileri kamu düzeni bozuyor”

Gökçek’ten ilginç suçlama 

İ.Melih Gökçek Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri hakkında ilginç suç duyurusunda bulundu. Oda yöneticilerinin Kamu düzenini bozduğunu, kamu faaliyetlerini engellediğini iddia etti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin suç duyurusuna yönelik açıklamada bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ hükümet sözcülerinin parsel parsel kenti sattığını 80 milyona ilan ettiği Melih Gökçek kamu düzenini bozmakla bizleri suçlamasını, Dünya tiyatrolar gününde bunun bize tebliğ edilmesini çok manidar bulduk. Bir düzeni bozduğumuz ortada,parselasyon ve rant düzenini bozuyoruz. Kamu düzenini bozan hukuku çiğneyen, mahkeme kararlarını uygulamayan, parselasyon paylaşımına girenler, kamu düzeni diye bir şey bırakmadılar. Kamu düzenini bozanlar ile kamu yararı çalışanları  cümle alem bilmektedir. Arınç'ta bunun itirafçısıdır. Kimin bu ülkeyi sevdiğini, kimin insanların sağlıkla kentlerde nefes alması için mücadele ettiğini, kimin iyi kimin kötü olduğunu, kimin memleket kimin rant için çalıştığını herkes biliyor. Alnımız açık , şeffafız,  8 Haziran’da değil şimdi konuşuyoruz” dedi.

"Mesnetsiz bir suçlama"

Candan  sözlerine şöyle devam etti: "Ayrıca yapılan suç duyurusu o kadar ciddiyetten uzak ki; suçlama Odanın kamu düzenini bozduğu yönünde, dayanak ise kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olan Odanın resmi internet sayfası. İnternet sayfamızda kamu düzenini bozduğumuz açıkça görülüyormuş, herkesi ayrıca internet sayfamızı incelemeye çağırıyoruz. Bu mesnetsiz gayri ciddi suç duyurusunun altında Belediye imzası ve Kent Konseyinden üç yürütme kurulu üyesi imzası yer almakta, kent konseyinin ilgisini de kuramadığımızı açıklamakta fayda var. Yönetim kurulu olarak birinci yılımızı doldurduğumuz şu günlerde böyle bir suç duyurusu ile karşılaşınca, demek ki kamu yararına mücadelemizi yerine getirmişiz dedik. Tüm üyelerimizi, kentlileri ve dostlarımızı 28 Mart Cumartesi günü saat 13.00’da Çağdaş Sanatlar Merkezinde  yapacağımız "Mücadelede bir yıl Bir ömür" temalı değerlendirme danışma kuruluna katılarak dayanışmaya davet ediyoruz. "

“Olmayan bir şeyi nasıl engelleyeceğiz”

Candan önümüzdeki hafta Çarşamba günü ifade vereceklerini belirterek : “Gökçek’in yaptığı  Kamu faaliyetlerini engellediğimize dair de yapılan suç duyurusu için söylemek isteriz ki; Gökçek’in toplum yararına yaptığı bir kamu faaliyeti var da biz mi engelliyoruz. Henüz bir toplum yararına kamu faaliyetini ve icraatını göremedik. Olmayan şeyi nasıl engelleyeceğimize anlam veremedik.”şeklinde konuştu.

İ.Melih Gökçek’in suç duyurusunda bulunduğu isimler arasında  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Yönetim Kurulu üyeleri Tugba Arslan, Namık Kemal Kaya, Muteber Osmanpaşaoğlu ve Gökhan yıldırım yer alıyor.


Toplam Görüntülenme : 101027
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaşma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan değişikliğinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. İdare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal Yerleşik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  plan değişikliği yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!