Sobe Gazetesi 2024 - "Elektrik gitti kentlerde hayat felç oldu"
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
"Elektrik gitti kentlerde hayat felç oldu"

"Elektrik gitti kentlerde hayat felç oldu"

Tüm Türkiye’de bir anda elektrik kesintisi meydana geldi. 47 ilde meydana gelen elektrik kesintisi hayatı felç etmeye devam ediyor. Kesintinin kentteki hayatı felç ettiÄŸini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,   "bu bir  afettir" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

"Bu bir afettir"

kesintiyle birlikte vatandaÅŸların maÄŸdur olduÄŸunu söyleyen Candan,“Kentte hayat durdu,kent yaÅŸamı felç oldu.Ulaşım hizmetlerinden saÄŸlık hizmetlerine eÄŸitim hizmetlerine kadar,  Ã¼lke çapında büyük bir kentsel maÄŸduriyet yaÅŸanıyor bu bir afettir.  Ãœlkedeki enerji politikasının tek yanlılığı  yetersizliÄŸi bu kentsel afetle birlikte ortaya çıkmıştır. Ãœlkemiz güneÅŸ, rüzgar ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmayıp, enerjide ağırlıkla doÄŸal gaz ve termik santrallerine baÄŸlı elektrik enerjisi üretmektedir. Sistemde meydana gelen böylesine büyük bir çöküntüde kentte aydınlanma  hizmeti dışında, güvenlik, ısınma, iaÅŸe,saÄŸlık, eÄŸitim, tüm alanlar sorun alanı haline gelmiÅŸtir" ifadelerini kullandı. 

"Milyonlarca insan çaresizliğe terk edilmiştir"

Kentlerimizde,deprem ve benzeri doğal afetlerde olduğu gibi risk yönetim planı olmadığı ortaya çıkmıştır diyen Candan "Böylesine ciddi bir kentsel çöküntü ve mağduriyet karşısında ilgili kurumların, başta valilikler ve Büyükşehir belediyeleri olmak üzere, yetkililerin sessizliği, kentlerde yaşayanlara ne yapılması gerektiğine dair hiç bir şey söylenmemesi, düşündürücü olmasının ötesinde utanç vericidir.Türkiye kentlerinde milyonlarca insan çaresizliğe terk edilmiştir.Sorumlular istifa etmeli" şeklinde konuştu.


Toplam Görüntülenme : 87423
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!