Sobe Gazetesi 2024 - Gökçek’in düzenini bozuyoruz
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek’in düzenini bozuyoruz

Gökçek’in düzenini bozuyoruz

Melih Gökçek’in “kamu düzenini bozuyorlar” iddialarıyla Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeye çaÄŸrıldı.

Kamu düzenini bozmak ve kamu görevini engellemek iddialarıyla BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulan Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri  Ã‡ankaya Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. Ä°fadenin ardından Oda yöneticileri basına açıklama yaptı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ Kamu görevimizi yapmamızı engelleyen Gökçek’in kendisidir. Bizi asılsız suçlamalarla meÅŸgul ediyor. Kamu düzenini deÄŸil Gökçek’in düzenini bozuyoruz.” dedi.

Candan sözlerine şöyle devam etti: “ Daha önce de söyledik, Kentte hem hukuk mücadelemizle hem sokaktaki mücadelemizle bozduÄŸumuz kamu düzeni deÄŸil rant düzenidir. Bu rant düzenini Bozmaya da devam edeceÄŸiz. Melih Gökçek asılsız suçlamalarla bizi meÅŸgul ediyor. Kamu yararına çalışan bir meslek örgütüyüz. Toplum ve Kamu yararını korumaya çalışıyoruz, görevimizi yapmamızı engelliyor. Gökçek, ne idüğü belirsiz bir suç duyurusunda bulunuyor. Mimarlar Odası’nın web sayfasından alınmış, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin web sayfasından alınmış haberlerle suç duyurusunda bulunuluyor. Kent Konseyinin yürütme kurulunun da imzaları var. Oysa kent konseyi Belediyeleri denetler ve Belediyelerin faaliyetler yürütmesine yardımcı olur. BüyükÅŸehir belediyeleri ile ideolojik hareket etmez kent konseyi. Sözde kent konseyi olduÄŸunu göstermektedir”

Candan savunmalarında Arınç’ın sözlerini hatırlattıklarını söyleyerek  “ Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte TMMOB ve baÄŸlı odalarının kamu düzenini bozduÄŸunu deÄŸil kamu düzenini koruduÄŸunu söyledik. Savunmalarımız arasında,  Bülent Arınç’ın, Gökçek için kullandığı  “Ankara’yı parsel parsel sattı” sözlerinin yürüttüğümüz mücadelenin haklılığını ortaya çıkarttığını da belirttik. Bir düzeni bozduÄŸumuz belli ama o düzen rant düzenidir. Kültürel , doÄŸal varlıkların, arazilerin peÅŸkeÅŸ çekilerek, insanların hayatından çıkartılmasına izin vermeyeceÄŸiz. 300 kent davamız var. EÄŸer bu düzeni bozmak ise Melih gökçek gibilerin düzenini bozmaya devam edeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Halkın sigortasıyız

Ä°fade veren isimler arasında yer alan Mimarlar Odası Ankara Åžube 2. BaÅŸkanı Ali Atakan : “Kent bir keÅŸmekeÅŸ içerisindendir, bu keÅŸmekeÅŸte halkın sigortası Mimarlar Odasıdır. Halk yararına çalışıyoruz. Asıl mesele kimsenin çıkıp adalet önünde hesap vermemesi. Kentin keÅŸmekeÅŸinden sorumlular hesap vermiyor. Rant ve siyasi ayrımcılıkla ülke yönetilmeye devam ediyor, doÄŸru da yönetilmiyor. Dünkü elektrik kesintisi de gösterdi ki doÄŸru yönetilmiyor, toplum ardarda travmalar yaşıyor.”

Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticilerinin asılsız suçlamalarla ifadeye çağrılmasına karşılık Mimarlar Odası Genel Merkezi ve TMMOB Ankara İKK ( İl Koordinasyon Kurulu ) destek açıklaması yaptı.

TMMOB Ankara Ä°KK Sekreteri Özer AkkuÅŸ: “Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri bir meslek odası olmanın gereÄŸini yerine getirdikleri için ifadede bulundular. TMMOB odaları doÄŸru bildiÄŸini halktan yana söylemiÅŸtir, söylemeye devam edecektir.”  

“3 bin dava var”

Mimarlar Odası Genel Sekreteri Fikret Özden : Anayasanın 135. maddesi uyarınca kurulmuÅŸ kamu kurumu niteliÄŸinde bir kuruluÅŸtur. Anayasa mahkemesi kararlarına da konu olmuÅŸ kamu yararına hareket etmektedir. Mimarlar Odası tüm Türkiye’de 84 Åžubesi ile yaklaşık 3 bin dava ile doÄŸal çevreyi rant politikalarına, talan politikalarına bırakanlar Arınç’ın sözleri ile Ankara özelinde vücut bulan her türlü kamu çıkarına aykırı uygulamanın karşısındadır. Karşısında olmaya devam edecektir. DiÄŸer meslek odalarımızla bir arada bu mücadeleye devam edeceÄŸiz.”  


Toplam Görüntülenme : 92147
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!