Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak sarayın kapısı da tuzlu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak sarayın kapısı da tuzlu

Kaçak sarayın kapısı da tuzlu

Mimarlar, AYM kapıları kapatınca Kaçak Sarayın kapılarının maliyetlerini açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde yasa dışı ÅŸekilde yapılan Kaçak Sarayın Anayasa Mahkemesi kapısından dönmesi Ã¼zerine, Kaçak sarayın kapı maliyetlerini açıklaması dikkatlerden kaçmadı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan " Anayasa Mahkemesi AOÇ deki talanın ve kaçak sarayın adaletinin yerine gelmesi için kapıları kapattı maÄŸduriyetiniz yok dedi. Mücadele edenler için bir kapı kapanır diÄŸer kapı açılır. Bizim için AYM kapısı kapandı AÄ°HM kapısı açıldı" Ä°fadelerini kullandı.

Kapıların maliyetini açıklayan Tezcan KarakuÅŸ Candan:  “Biz kendi özgücüne ve haklılığına inananlar olarak, kapanan her kapıdan sonra inatla ve kararlılıkla yeni kapılar açmayı biliyoruz. Bize kapanan AYM kapsından sonra Türkiye olarak maÄŸduriyetimizin boyutu iyice ortaya dökülsün diye Kaçak Sarayın akıl almaz  kapı maliyetlerini halkımıza açıklamayı bir borç biliyoruz. Ana bina'da her protokol görüşmesinde fotoÄŸraflara yansıyan 2 kanatlı 3.40 yüksekliÄŸinde 2 metre geniÅŸliÄŸinde olan özel üretim ahÅŸap kapının görsellerini göstererek ustalardan yaklaşık fiyat aldık. Kapının aÄŸacı maun, kaplama olmadığı için içi dolu olarak tarif ediliyor. Bu,  kapıların blok kesim yapılarak elde edildiÄŸi anlamına gelir. Yani ÅŸu an ahÅŸap malzeme içinde en pahalı olan malzemeden yapılmış durumda. Kapı üzerine pirinç malzemeden cnc kesim üç boyutlu iÅŸleme yapılmış. Böyle bir kapının yaklaşık maliyeti, nakliye montaj kdv si ile birlikte  yaklaşık tanesi 170 bin lira  civarında. Bu çift kanatlı kapıdan, ana bina  denilen kaçak resepsiyon bloÄŸunda  yaklaşık 150 adet olduÄŸunu düşünürseniz, karşımıza 25 milyon beÅŸ yüz bin liralık çift kanatlı kapılar çıkıyor. Bu kaçak resepsiyon bloÄŸunda yer üstünde 450 ye yakın tek kanatlı kapının maliyetlerini hiç açıklamıyoruz. DiÄŸer iki blokta adeti yaklaşık  3 bin liradan  2000'e yakın ahÅŸap ofis  kapısının maliyetinden hiç bahsetmiyoruz. Bizim hukuk arayışımızda bize kapanan kapıların arkasındaki kaçak sarayın kapılarının toplam maliyeti yaklaşık 100 milyon civarında.  108 bin asgari ücretlinin maaşına bedel. Ne büyük maÄŸduriyet..."dedi

"Kaçak Saray'ın kapı maliyetleri 40 bin öğretmene maaÅŸ olur”

Öğretmen maaÅŸlarından örnek veren Candan,  "Üç oda bir salon bir evde  dış kapı çelik iç kapılar panel kapı olduÄŸunda bir konutun  ortalama kapı maliyeti yaklaşık 3 bin lira civarında. Kaçak sarayın kapı maliyetleri 33.500 hanenin kapısına bedel. Bu maliyete Halil öğretmen gibi 40 bin öğretmenin maaşı ödenebilirdi. Anayasa Mahkemesi  Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde yapılan Kaçak sarayla birlikte Türkiye'deki maÄŸduriyeti görmemiÅŸtir. Bize Mücadelede AÄ°HM kapısı açıldı. Kaçak sarayın ve kapılarının maliyeti, Türkiye'de hangi kapıları kapatacak, göreceÄŸiz " Åžeklinde konuÅŸtu.


Toplam Görüntülenme : 63052
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!