Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak Saray’da lüks ve şatafatın tablosu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak Saray’da lüks ve şatafatın tablosu

Kaçak Saray’da lüks ve ÅŸatafatın tablosu

Mimarlar maliyetleri tablo haline getirdi

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi 8 Haziran’da Demokratik ve Özgür Bir Türkiye’ye Uyanmak üzere baÅŸlığıyla, Atatürk Orman ÇiftliÄŸine yasadışı ÅŸekilde yapılan,  Kaçak Saray ile ilgili  bugüne kadar yaptıkları maliyet açıklamalarını tablo halinde yayınladı. Konuyla Ä°lgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “ AOÇ ve Kaçak saray ile ilgili 55 davamız var. Bu hukuksuzluk son bulana sorumluları yargı önüne çıkana kadar mücadelemiz devam edecek“ mesajı verdi.

“AOÇ yeniden kamusallaÅŸacak”

Candan “Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek, kamusal alan gasp edilerek, hukuk ihlal edilerek, mimarlık etiÄŸi hiçe sayılarak, vergilerimiz lüks ve ÅŸatafata harcanmıştır. Haklı olduÄŸumuz bu yolda, mücadelemizi hiçbir ÅŸey durduramayacaktır. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanlarının yeniden kamusallaÅŸtırılması ve tutsaklığından kurtarılması için uluslararası açtığımız fikir projesi yarışması devam ediyor. Ortak akılla, kamusallaÅŸtırılacak bu alandaki tüm kaçak yapıların kaderini, ne olacağını, yarışma sonucu ile birlikte halkımız karar verecektir. Ancak AOÇ’nin baÄŸrına saplanan Kaçak Sarayın sadece bir kaçak yapı olmadığı, Cumhuriyet’in özgürlükçü deÄŸerlerine, evrensel hukuk ilkelerine, meydan okumanın mekânsal karşılığı olduÄŸu da unutulmamalıdır” dedi.

Mücadele devam edecek

TOKÄ°’nin maliyetleri açıklarsak ekonomi zarar görür dediÄŸi günden bu yana Kaçak Saray ile ilgili maliyetleri kalem kalem açıklayan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Candan “ Binlerce kalem imalat var, bu hesap bitmez, ancak ülkede yoksulluk açlık, iÅŸsizlik sürerken, Ãœlkenin kaynaklarının nereye harcandığının bir kez daha görülmesi açısından, maliyetleri tablo haline getirdik. BaÅŸbakanlık Kaçak Saraya iliÅŸkin maliyetleri faturaları ile birlikte, kalem kalem açıklayana kadar bu süreç devam edecek. Bunlar bizim  mesleÄŸin günlük yaptığı  iÅŸler. Bugüne kadar kent izleme merkezimizdeki uzmanlarla birlikte, açıkladığımız maliyetler minimum düzeyde açıklanmıştır, bu maliyetlerin hepsi özel üretim olarak deÄŸerlendirilmeli ve en az %35-40 maliyet eklenmelidir. Kaçak Saray’daki maliyetlerin tamamının tablosunu halkımızın bir kez daha deÄŸerlendirmesi için iftiharla sunarız. Seçim sonuçları ne olursa olsun, mücadele devam edecek.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 


Toplam Görüntülenme : 57925
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!