Sobe Gazetesi 2024 - "AOÇ için Büyük Halk Jürisi toplanıyor"
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
"AOÇ için Büyük Halk Jürisi toplanıyor"

"AOÇ için Büyük Halk Jürisi toplanıyor"

AOÇ'nin yeniden kamusallaÅŸtırılması ve hukuk dışı yapılanmaların nasıl ÅŸekilleneceÄŸine dair , fikir proje yarışmasında,  projeler Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’ne ulaÅŸtırıldı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanları için ilan ettiÄŸi kent düşleri yarışmasında jüri bu hafta toplanıyor. AOÇ'de Uluslararası Kent Düşleri Fikir Proje yarışmasını ilan edilmesinin ardından projelerin tümü Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’ne ulaÅŸtı. AOÇ'nin ulaÅŸtığı en geniÅŸ sınırlar çerçevesinde açılan  bu büyük ölçekli, yarışmada , AOÇ alanlarına iliÅŸkin 15 AOÇ projesi deÄŸerlendirmeye alınacak.

Yarışma süreci ile  ilgili deÄŸerlendirme yapan  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan "Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin yaralarının onarılması ve yeniden kamusallaÅŸtırılması kapsamında düzenlediÄŸimiz yarışmada, bize ulaÅŸtırılan fikir projeleri için Büyük Halk Jürisi toplanıyor." dedi

AOÇ alanlarına iliÅŸkin düşler  12 Eylülde halkla buluÅŸacak

Jüri'nin ilk deÄŸerlendirmesinden sonra, fikir projeleri halkın katılımını saÄŸlayacak bir ortamda  gerçekleÅŸeceÄŸini belirten  Candan ÅŸunları söyledi:  "AOÇ için Büyük Halk Jürisi ile deÄŸerlendirmeye alınacak.12 Eylülde gerçekleÅŸecek Büyük Halk Jürisinde AOÇ için önerilen fikir projeleri, fikirlerin sahipleri ile birlikte kamuya açık ÅŸekilde deÄŸerlendirilecek.Ortaya çıkan fikirler AOÇ'de Atatürk'ün vasiyeti, ve ÅŸartlı bağışıyla nasıl yeniden kamuya açılacak, Kaçak Saray Ankapark ve yollar için neler önerdiler bunlar da netliÄŸe kavuÅŸacak. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi için 15 deÄŸerli fikrin tartışılacağı 12 Eylül AOÇ için Büyük Halk jürisi  toplantısına herkesin katılımı oldukça önemli."  

Daha önce Ulucanlar Cezaevi'nin müzeye dönüşmesinde etkisi bulunan Kent Düşleri yarışmasının devamı olan  kent düşleri fikir yarışmasında, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin kente kazandırılması ve tahribatlarının onarılmasına yönelik alternatif önermelerin fikri boyutta oluÅŸturulması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda  kültürel peyzaj deÄŸeri taşıyan alanın evrensel bir miras olarak deÄŸerlendirilerek yeniden biçimlendirilmesini de yarışma kapsamında ele alınmaktadır. Uzun zamandır AOÇ mücadelesi yürüten Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin AOÇ kent düşleri fikir yarışması sonuçlarına ilginin yüksek olacağı düşünülüyor. Sonuçların Eylül sonunda kollokyum ve ödül töreni ile ilan edilmesi de bekleniyor.


Toplam Görüntülenme : 53368
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!