Sobe Gazetesi 2024 - Saraçoğlu’na baltayla girdiler
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Saraçoğlu’na baltayla girdiler

SaraçoÄŸlu’na baltayla girdiler

SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde bugün yine zorla tahliye vardı bu kez mahallede baltayla kapı kırıldı.  Emniyet güçleri ve Kaymakamlık yetkilisi olduÄŸunu belirten kimlik ibraz etmekten kaçınan görevliler kapıyı açmak istemeyen ev sakininin kapısını kırdılar. Kapıyı açmayan Necla Gökalp evin penceresinden, baltayla kırılan kapısı için isyan etti. “Åžu anda kapımı kırıyorlar, kapıyı kırma emrini kaymakamlık memuru olduÄŸunu söyleyen Dilek Hanım verdi. Kırın baltayla kırın diye dışarıdan bağırıyor. Kaymakamlık yetkilisi olduÄŸunu söyleyen devlet memuru ÅŸu an devlet malına zarar veriyor. Bu nasıl ÅŸey burası daÄŸ başı mı? Bizler devlet memuruyuz, bunu bize nasıl yapıyorlar? Yürütmeyi durdurma kararını bekleyin diyorum beklemiyorlar”

SaraçoÄŸlu ‘nda mahalleli ile emniyet güçleri arasında tartışmalar sürerken binadaki kapının kırıldığını öğrenen Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan SaraçoÄŸlu Mahallesi’ne geldi. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Åžehir Plancıları Odası teknik rapor hazırlamak istediklerini ve kırılan kapıyı inceleyeceklerini söyledi. Emniyet güçleri izin vermedi. Mimarlar Odası Ankara Åžube ve Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžube yöneticileri mahalle sakinlerinin tanıklığıyla tutanak tuttu. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, Emniyet güçlerini ve yetkilileri SaraçoÄŸlu’ndaki yapıların tescilli olduÄŸu, kültürel miras, mimari miras sit alanı olduÄŸu konusunda uyardı. Candan’ın  “Kapıyı kıramazsın buradaki evlere zarar veremezsiniz, suç duyurusunda bulunacağız. Ä°sminizi söyleyin, Suç iÅŸliyorsunuz.” Sözlerini duymamazlıktan gelen yetkili adını soyadını vermeden kaçarak uzaklaÅŸtı.  Kaymakamlık yetkililerinin olay yerinden uzaklaÅŸmasının ardından emniyet güçleri de tahliye iÅŸlemine son verdi. SaraçoÄŸlu Mahallesi’ndeki zorla tahliye iÅŸlemine tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde kapı kırarak, cam kırarak zorla tahliye söz konusu olamaz, burası kültürel mirastır. Burada bu iÅŸlemi yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Mahkeme’nin emsal kararı olmasına raÄŸmen insanlara eziyet ediyorlar, mahkeme kararını beklemiyorlar. SaraçoÄŸlu Mahallesi’ndeki tescilli yapılara zorla tahliyelerde verilen zarar için Koruma Kurulu’ndan gerekli iÅŸlemleri ve incelemeyi yapmasını istedik. Koruma Kurulu’nun haberi olmadığı konusunda Maliye Bakanlığını uyardığını biliyoruz. Koruma Kurulu’nun tescilli yapıların kapısının kırıldığından haberi yok ve herhangi bir izni de yok. ”ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Mahkeme kararı ulaştı

Kaymakamlık yetkilisinin adının Alaaddin Zararsız olduÄŸunu öğrendiklerini söyleyen Mahalle sakinleri de suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Emniyet güçlerinin tahliyeyi durdurmasının ardından mahkemeden alınan yürütmeyi durdurma kararını SaraçoÄŸlu Mahallesi sakinlerinin avukatı Asım Özcan mahalleye ulaÅŸtırdı. 


Toplam Görüntülenme : 55566
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!