Sobe Gazetesi 2024 - Saraçoğlu’nda balyozlu tahliye
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Saraçoğlu’nda balyozlu tahliye

SaraçoÄŸlu’nda balyozlu tahliye

SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde zorla tahliyeler devam ediyor.

SaraçoÄŸlu’nda  Mahalle sakinlerinin tepkilerine raÄŸmen zorla tahliyeler devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan SaraçoÄŸlu’nda balyozla kapı kırıldığına dikkat çekti. Candan, “SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde yapıların tescilli olduÄŸu noktasında Kaymakamlık yetkililerini uyarmamıza raÄŸmen kapıları kırıyorlar, SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde bu kez balyozla kapı kırıldı. Koruma Kurulu, herhangi bir iÅŸlem yapmıyor. Kültür Bakanlığı tescilli yapılara karşı kayıtsız kalıyor. SaraçoÄŸlu sürecini yakından takip ediyoruz. Suç duyurularında bulunuyoruz. SaraçoÄŸlu gibi Cumhuriyet’in ilk toplu konut alanı olan deÄŸerli bir alan ve kentsel sit alanında balyozla kapı kıranlar hakkında gerekenin yapılmasını istiyoruz.” Ä°fadelerini kullandı.

Evi tahliye edilen Avukat Asım Özcan ise tahliyede yürütmeyi durdurma kararını Kaymakamlığa ve Defterdarlığa ilettiklerini söyledi.   “ Yürütmeyi durdurma kararını bugün aldım ama yürütmeyi durdurma kararı beklenmeden,  evimi tahliye ettiler. Çankaya Kaymakamlık ve Defterdarlığa dilekçe verdik. Yürütmeyi durdurma kararı uyarınca, eÅŸyalarımın konutumun teslim edilmesini istedim. EÅŸyalarım ve oturduÄŸum konutum teslim edilmezse hukuki yola baÅŸvuracağız. Kararı uygulamaları gerekiyor.” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 54955
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!