Sobe Gazetesi 2024 - Parsel parsel davasında Bülent Arınç tanık olarak gösterildi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Parsel parsel davasında Bülent Arınç tanık olarak gösterildi

Parsel parsel davasında Bülent Arınç tanık olarak gösterildi

Bülent Arınç’ın “Melih Gökçek Ankara’yı parsel parsel sattı”  ifadelerinden sonra Melih Gökçek’in Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’a açtığı hakaret davasında ilk duruÅŸma bugün görüldü. Dava ertelendi.

Bülent Arınç’ın “Melih Gökçek Ankara’yı parsel parsel sattı”  ifadelerinden sonra, yapılan basın açıklaması  nedeniyle Melih Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’a hakaret davası açtı. 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruÅŸmadan erteleme kararı çıktı. Çok sayıda Sivil toplum kuruluÅŸu ve Demokratik Kitle Örgütü temsilcileri Tezcan KarakuÅŸ Candan’a destek için davayı izledi. Davayı CHP Milletvekillerinden, Åženal Saruhan, Ali Haydar Hakverdi, Mahmut Tanal ve Avrupa BirliÄŸi Delegasyonu’ndan Sema Kılıçer Ä°zledi. Mimarlar Odası Genel BaÅŸkanı BaÅŸkanı Eyüp Muhçu ve Merkez yönetim kurulu üyeleri, BirleÅŸik Kamu Ä°ÅŸ Federasyonu BaÅŸkanı Hasan Kütük, TTB Genel Sekreteri Ebru Basa, KESK dönem sözcüsü Mevlüt Çakmak,Mimarlar DerneÄŸi 1927 Sekreteri Zeynep Önen, Kimya Mühendisleri Odası  Ankara Åžube BaÅŸkanı Erkin Etike,TMMOB yöneticileri Neriman Åžahin, Åžehir Plancıları Odasından Necati Uyar, Çevre Mühendisleri Odasından Cem Åžahin, Halkevleri Kadın Çalışma Sekreteri DilÅŸat AktaÅŸ  ile çok sayıda mimar ve vatandaÅŸ izledi. DuruÅŸma salonuna  sığmayan katılımcıların, dışarı çıkmalarının istenmesi üzerine, kısa süreli tartışmalar yaÅŸandı.

"Susmuyoruz,mücadeleye devam ediyoruz"

DuruÅŸmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Davaya destek olan herkese teÅŸekkür eden Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Bülent Arınç’a deÄŸil de bize hakaret davası açan BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanıyla alakalı davamız bugün görüldü. Davada Bülent Arınç’ı tanık gösterdik. Melih Gökçek’in ÅŸahsıyla deÄŸil, idari iÅŸlemler ve meclisinin aldığı kararlarla ilgili davalar açtığımızı, parsel parsel dava açmaya devam edeceÄŸimizi belirttik. Mahkemeden erteleme kararı çıktı dava 25 Ocak 2016 tarihine ertelendi. Anayasa’dan aldığımız güçle, idarelerin aldığı kararlara karşı kamu yararını savunmaya devam edeceÄŸiz. AÄŸzımızdan çıkan her söz dava konusu yapılıyor, hakkımızda dava açılıyor. Ä°fade özgürlüğümüz baskı altına alınmak isteniyor.Anayasa Mahkemesi’ne bireysel baÅŸvuru hakkımızı kullanacağız. Anayasanın 135. maddesinden aldığımız yetkiyle yürüttüğümüz görevimizi hiç kimse engelleyemez. Susmuyoruz, mücadeleye devam ediyoruz "Dedi.    

"Melih Gökçek ve avanelerinin bunu neden yaptığını iyi biliyoruz"

Mimarlar Odası Genel BaÅŸkanı Eyüp Muhçu, “  Melih Gökçek’in demokrasiyi ve hukuku yok sayması ve yargıyı meÅŸgul etmesi nedeniyle buradayız. Melih Gökçek bu hakaret iddiasına kendisi de inanmamaktadır. Melih Gökçek ve avanelerinin bunu neden yaptığını iyi biliyoruz. Ankara 20 yıldır yaÄŸmalanmaktadır, kent kimliÄŸi  ve Cumhuriyetin mimari mirası yok edilmiÅŸtir. Toplum katılımına kapalı bu sürecin sürdürülmesi, meslek odamızın asli görevleri içerisindedir. Bu talan yaÄŸma önünde oda faaliyetleri belli ki engel oluÅŸturmaktadır. Mahkemeler yoluyla veya ÅŸiddet yoluyla süren bu baskıların bilsinler ki hiçbir sürdürülebilirliÄŸi yok. Mimarlar Odası ve baÄŸlı ÅŸubelerimizle kent lerin yaÄŸmalanmasına karşı mücadeleye devam edeceÄŸiz” dedi.

"Hukuken bir hakaret yok"

CHP Milletvekili Åženal Saruhan: “ Ä°fade özgürlüklerimizin önüne çıkan engeller bu yargılamalarla sürdürülmeye çalışılıyor, Ankara’nın kent dokusunu sürdürmek için verilen mesleki mücadele ne yazık ki yargı engeliyle karşı karşıya kalıyor. Milletvekilleri olarak bu tür haksızlıkların karşısında olacağız.Hukuken  bir hakaret yok.”

"Hukuk gaspı  yaÅŸanıyor"

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi: “ Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanımıza neden dava açılıyor, iki kiÅŸi arasındaki isnada iÅŸaret ettiÄŸi için yargılanıyor. Bülent Arınç ve Melih Gökçek birbirlerine karşı çok ağır isnatlarda bulundu. Tezcan Hanım o isnada iÅŸarette bulunduÄŸu için yargılanıyor. Adil bir hukuk devletinde şöyle isterdik, Melih Gökçek ve Bülent  Arınç  yargılansın kim haklı kim haksız hukuk önünde görmek isterdik. Bu isnatları teÅŸhir eden Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı bugün hukukun gaspı ile yargılanıyor bu gerçeÄŸi görmek gerekir.”

"Ä°ddianame iade edilmeliydi"

CHP Milletvekili  Mahmut Tanal  “Anayasa ve Ceza Muhakeme kanununa 175.Maddesine göre suçun iÅŸlendiÄŸi tarih ve suçun da iddianamede açık yazılı olması gerekir derken, Sayın mahkeme bugünkü tutanağında suçun iÅŸlendiÄŸi tarihi Cumhuriyet savcısına tekrar soruyor. EÄŸer Ä°ddianamede  suçun iÅŸlendiÄŸi tarih yoksa iddianamenin geri iade edilmesi gerekirken, bunu tekrar sorulması suç teÅŸkil etmekte.”

"Mimarlar Odası dava yoldaşımız"

Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ebru Basa "Ankara'da verilen kent mücadelesinin yılmaz savunucuları Mimarlar Odası Ankara Şubesi bizim dava yoldaşımızdır, büyüdüğümüz, anılarımız biriktirdiğimiz yaşam alanlarımız için verdikleri mücadele takdire şayandır, her zaman yanlarındayız" dedi.

 


Toplam Görüntülenme : 56479
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!