Sobe Gazetesi 2024 - "Kaçak Saray tazminat davası ertelendi"
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
"Kaçak Saray tazminat davası ertelendi"

"Kaçak Saray tazminat davası ertelendi"

CumhurbaÅŸkanlığı’nın  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ve  Kaçak Saray mücadelesinde, maliyetini açıklarsak ekonomik kriz nedeni olur diyen TOKÄ°'den sonra, tahmini maliyetleri açıklayan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan’a  iftar masası maliyeti nedeniyle açılan  tazminat davasının bugün ilk duruÅŸması yapıldı. Mahkeme 'de  STK temsilcileri, milletvekilleri ,Avrupa BirliÄŸi Türkiye Delegasyonu ve meslektaÅŸları Candan’ı yalnız bırakmadı.DuruÅŸmanın ardından adliye önünde açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, "AOÇ ve Kaçak saray mücadelesi devam edecek,mahkeme 21 Ocak’a ertelendi" dedi.

"Bu ülkenin yöneticileri Atatürk'ün vasiyetini ihlal ederek, hukuku ihlal ederek, o kaçak sarayı yapmayacaklardı"

 Bugün AOÇ ve Kaçak Saray mücadelesinde karşı karşıya kaldığımız davalardan biri görüldü. AOÇ’de Atatürk’ün vasiyeti ve ÅŸartlı bağışı ihlal edilerek yapılan Kaçak Saray maliyetlerini yetkililer açıklayamayınca biz tahmini maliyetleri açıklamaya baÅŸladık diyen Candan şöyle devam etti." AOÇ’de yapılan Kaçak Saray Atatürk'ün vasiyeti ve ÅŸartlı bağışı ihlal edilerek inÅŸaa edilmiÅŸtir. Evrensel hukuk ilkeleri ihlal edilmiÅŸ, gücünüz yetiyorsa gelin yıkın denilmiÅŸtir. AOÇ  talanlarına iliÅŸkin  64 davamız var ve Kaçak saray yapılırken yargı kararları uygulanmadığı için Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesine baÅŸvurumuz var. Hukuken ve vicdanen kaçak olan bir yapıda yapılan her ÅŸey; koltuÄŸu da masası da, bardağı da yemeÄŸi de, çiçeÄŸi de,elektrik faturası da   hukuki dayanağı olmayan bir iÅŸlemin devamıdır. Bugün karşı karşıya kaldığımız dava masa maliyeti açıklamamıza iliÅŸkindir. Hepimizin vergileriyle ödendiÄŸi  ve Atatürk'ün vasiyeti ve ÅŸartlı bağışı ihlal edilerek yapılan kaçak sarayda verilen bir iftar yemeÄŸi organizasyonu da eleÅŸtirilerimize konu olmuÅŸtur. Bundan daha doÄŸal ne olabilir ki, bina hukuksuzsa, hukuk kararlarını yöneticiler uygulamıyorsa kimse bizim susup kabul etmemizi beklemesin.  AÄ°HM kararları ve Anayasa’nın bize verdiÄŸi sorumlulukla kamu kurumu niteliÄŸinde bir meslek örgütü olmaktan aldığımız güçle mücadelemize devam ediyoruz. Anayasanın 135 Maddesi ve 6235 sayılı kanun TMMOB ve baÄŸlı Odalarına idarelerin denetimini yapma ve kamu yararı olmayan uygulamalarda bunu kamuya anlatabilmek için gerekli gördüğümüz her tür çalışmayı yapma hakkı vermiÅŸtir. Bizde topluma karşı görevimizi yapıyoruz. Açıklamalarımız CumhurbaÅŸkanının kiÅŸiliÄŸine yönelik deÄŸil, CumhurbaÅŸkanlığı BaÅŸbakanlık  gibi hukuka uymayan kurumların uygulamalarına yöneliktir. Açıklamamızın arkasındayız. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi ve Kaçak Saray  mücadelesinde  bize yönelik her türlü yıldırma sürecine karşı, susmayacağız, mücadeleye devam ediyoruz.Bu ülkenin yöneticileri Atatürk'ün vasiyetini ihlal ederek, hukuku ihlal ederek, o kaçak sarayı yapmayacaklardı. ” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Ä°brahim ÖzdiÅŸ “Siyasi partiler nasıl demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıysa meslek örgütleri de vazgeçilmez unsurlarıdır. Ãœlkenin içinde bulunduÄŸu haksız gördüğü icraatlara karşı tavır geliÅŸtirmesinden dolayı Tezcan KarakuÅŸ Candan’ı  ve Mimarlar Odası Ankara Åžubesini kutluyorum. Bu hukuk mücadelesinde hep yanında olacağız” dedi.

HDP Ankara Ä°l Örgütü’nden Mükremin Barut : “ Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin  haklı mücadelesinde yanındayız” dedi.

 


Toplam Görüntülenme : 56829
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!