Sobe Gazetesi 2024 - Başkent Dayanışması’ndan Saraçoğlu çıkartması
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başkent Dayanışması’ndan Saraçoğlu çıkartması

BaÅŸkent Dayanışması’ndan SaraçoÄŸlu çıkartması

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri, Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu mecliste ziyaret etti.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin sekretaryasını yürüttüğü BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu ziyaret ederek SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin geleceÄŸine iliÅŸkin görüşme yaptı. BaÅŸkent Dayanışması heyetinde Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan, Ankara Tabip Odası BaÅŸkanı Çetin Atasoy, Ziraat Mühendisleri Odası Genel BaÅŸkanı Özden Güngör, Namık Kemal Mahallesi Koruma ve YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Ufuk EroÄŸlu, Mimarlar DeneÄŸi 1927 Yönetim Kurulu Sekreteri Zeynep Önen, Mülkiyeliler BirliÄŸi Yönetim Kurulu üyesi BaÅŸak Çubuk,TOBAV Genel Sekreteri,Mehmet Yılmaz, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Åžube BaÅŸkan Yardımcısı Åžakir AydoÄŸan,Tüketici Hakları DerneÄŸi Çankaya Åžube BaÅŸkanı Åžirzat Mugan,Halkevleri Genel Merkez Yönetim kurulu üyesi Mustafa Eberliköse,Türkiye Oyuncular birliÄŸi adına Nurkut  Ä°lhan ,ÇiÄŸdemim DerneÄŸi Yönetim Kurulu üyesi Neriman Acer,Sanat Kurumundan Cemallettin Erol ve Çevre Mühendisleri Odasından Cem Åžahin ve Mimarlar OdasıAnkara Åžubesi  Kent Ä°zleme Merkezinde Redife Kolçak yer aldı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, KılıçdaroÄŸlu’na Cumhuriyet’in ilk toplu konut alanı olan ve aÄŸaçlarının, yapılarının tamamı tescilli olan SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin önemini, geleceÄŸine iliÅŸkin kaygıları ve zorla tahliyelerle insansızlaÅŸtırma sürecini anlatarak, UNESCO  Dünya Kültür Mirasına baÅŸvuru için hazırlanan  SaraçoÄŸlu Mahallesi dosyasını sundu.SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin mimarının Alman Paul Bonatz olması nedeniyle Alman BüyükelçiliÄŸi ile görüşeceklerini ortak mimari deÄŸerin korunması için destek ve iÅŸbirliÄŸi isteyeceklerini de belirtti.  Namık Kemal Mahallesi Koruma YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Ufuk EroÄŸlu da yaÅŸanan zorla tahliyeler sürecini ve sabahın erken saatlerindeki tebligatsız baskınlarla hukuksuzlukların altını çizdi.

KılıçdaroÄŸlu’ndan destek sözü

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri ile görüşen KılıçdaroÄŸlu destek sözü verdi. CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu  kendisinin de geçmiÅŸte SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde oturduÄŸunu ifade ederek, SaraçoÄŸlu Mahallesi’nin  korunması gerektiÄŸini ifade etti. KılıçdaroÄŸlu  “SaraçoÄŸlu Mahallesi, Cumhuriyet’imizin deÄŸeridir, üstümüze düşeni yapacağız” dedi. SaraçoÄŸlu görüşmesi  yaklaşık bir saat sürdü.

   

 


Toplam Görüntülenme : 57248
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!