Sobe Gazetesi 2024 - Ankapark’ta Gökçek’e yargı yolu göründü
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankapark’ta Gökçek’e yargı yolu göründü

Ankapark'ta  Gökçek'e yargı yolu göründü 

Danıştay 1. Dairesi, AOÇ arazisindeki Ankapark'a ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki soruşturmaya izin verilmemesi kararını iptal etti.Melih Gökçek'e yargı yolu göründü.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisine  mahkeme kararlarına raÄŸmen yapılan Ankapark'ta Ankara 5. Ä°dare Mahkemesi'nin ve Danıştay 14. Dairenin  verdiÄŸi yürütmenin durdurulması kararını uygulamayan ve inÅŸaata devam eden BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek,Ä°mar ve Åžehircilik Daire BaÅŸkanı Ömer Faruk Erciyes, Fen Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanı Vedat Üçpınar hakkında, yargı kararlarını uygulamamak ve görevi ihmalden haklarında yapılan suç duyurusunda İçiÅŸleri Bakanlığı soruÅŸturma izni vermeyince Mimarlar Odası  konuyu Danıştay'a taşımıştı. Danıştay 1.Dairesi 10.03.2016 tarihi itibari ile , soruÅŸturma izni verilmemesine iliÅŸkin İçiÅŸleri Bakanlığı  Mülkiye TeftiÅŸ Kurulu  2015/380 sayılı kararının kaldırılmasını oy birliÄŸi ile karara baÄŸladı.Konu ile ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan "Yanlış hesap BaÄŸdat'tan döner, Gökçek ve bürokratlarına yargı yolu açıldı.Atatürk Orman ÇiftliÄŸi talanına  ortak olanlar bugün deÄŸilse yarın  yargı önünde hesap verecekler demiÅŸtik.O gün bugün" dedi.

 

"Ankaralılara hayırlı olsun"

Candan şöyle devam etti. "Mahkeme kararlarının uygulanmaması sürecinde bir çok kez Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunduk, hepsinde de İçiÅŸleri Bakanlığı soruÅŸturma izni vermedi. Ankapark'ta Bakanlık korumasında hukuksuzluk süreci devam etti. SoruÅŸturma izni verilmemesine Danıştay  son noktayı koyarak, eksikliklerin giderilmesi  gerekiyorsa konu hakkında objektif ve tarafsız bir bilirkiÅŸi  incelemesi yaptırılmasını oy birliÄŸi ile önerdi. Gökçek Ankapark'ta yargı kararları uygulanmıyor dediÄŸimiz  zaman 'bana iftira atıyorlar' demiÅŸti. Bu karar  o açıdanda çok önemli.Bakanlık  tarafından her defasında soruÅŸturma izni verilmeyerek korunan Gökçek bu kez kurtulamayacak. Hukuka uygun iÅŸlem tesis etmek her yöneticinin sorumluluÄŸundadır. GereÄŸi yapılmıyorsa  Danıştay hatırlatır. Ankara halkına bu güzel haberi vermekten mutluluk duyuyoruz. Ankaralılara hayırlı olsun"


Toplam Görüntülenme : 55790
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!