Sobe Gazetesi 2024 - Hekimhan Mimarlık Öğrencileri yaz kampı tamamlandı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Hekimhan Mimarlık Öğrencileri yaz kampı tamamlandı

Hekimhan Mimarlık Öğrencileri yaz kampı tamamlandı.

Mimarlar odasına baÄŸlı 11 ÅŸube tarafından Malatya Hekimhan’da Hekimhan Belediyesi’nin ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸen mimarlık öğrencileri yaz kampı tamamlandı. Yaz kampı süresinde, 32 üniversiteden 42 öğrenci ve akademisyenlerle ÅŸube yönetim kurullarının katılımı ile Hekimhan’da birçok alanda çalışmalar yürütüldü.  TMMOB Mimarlar Odası Adana, Ankara, Balıkesir, Elazığ, EskiÅŸehir, Gaziantep, Hatay, Ä°zmir ,Kayseri, Malatya ve Mersin Åžubelerinin  organize ettiÄŸi yaz kampında, öğrenciler katılımcı ve kolektif üretim süreci içerisinde projeler oluÅŸturarak, Hekimhan halkı ile bütünleÅŸtiler.

“Heryerde uÅŸaklar Hekimhan için çalışıyor”

Mimarlık öğrencileri, Hekimhan demir çelik tesislerinin yeniden dönüşümü, Hekimhan’ın emek mücadelesindeki tarihsel geçmiÅŸi, kültür varlıklarının tespiti ve koruma alanlarının belirlenmesi , sokak saÄŸlıklaÅŸtırması , çocuk ve mimarlık çalışmaları, Kommagene krallığı  ve çevre gezileri ile birlikte  9 gün boyunca Hekimhan’da katılımcı bir yöntemle  mimarlık üretim sürecini gerçekleÅŸtirdiler.Peyzaj Mimarlığı öğrencilerinin de katılımcı olduÄŸu atölyelerde, farklı disiplinlerle birlikte üretim süreci içerisinde olan mimarlık öğrencileri, mimarlık eÄŸitiminin eksik bıraktığı alanlara yönelik  ikinci bir eÄŸitim alanı olan Mimarlar Odası kamplarının verimli paylaşımcı ve dayanışmacı olduÄŸunu belirttiler.  Hekimhan Belediye BaÅŸkanı Aliseydi MillioÄŸlu ve Hekimhanlılar, mimarların, mimarlık öğrencilerinin akademisyenlerin ve 11 ÅŸube yöneticilerinin  varlığından mutluluklarını belirtirken,  mimarlık öğrencilerinin karınca gibi çalışmalarını “Heryerde uÅŸaklar Hekimhan için çalışıyor” diyerek ifade ettiler.

Hekimhan kaymakamı çalışmaları yerinde inceledi.

Mimarlık öğrencilerinin proje üretim sürecinde kolektif bir bakışla kente ÅŸekil veren tüm aktörlerle birlikte bir üretim sürecinin oluÅŸmasını hedefleyen Mimarlar Odası Åžube yöneticileri, kamptaki etkinliklere bizzat katılarak öğrenci Oda örgütlülüğünün sürekliliÄŸinin saÄŸlanması konusunda çalışmalarda bulundular. Åžube yöneticileri Hekimhan Belediye BaÅŸkanı Aliseydi MillioÄŸlu birlikte Hekimhan kaymakamı Tunahan EfendioÄŸlu’nu ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.  Tunahan EfendioÄŸlu çalışmalardan çok etkilendiÄŸini, Hekimhan için her türlü desteÄŸi vereceklerini ifade ederek yurtta öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Güz Kampı Arsuz’da yapılacak.

Geceli gündüzlü çalışan öğrencilerle yürütücüler ve yöneticiler, kamp süresince öğrenci yurtlarında kampı yerinde takip eden, Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, EskiÅŸehir Åžube BaÅŸkanı Canan Oytan, Gaziantep Åžube BaÅŸkanı Özgür GiriÅŸken, Mersin Åžube BaÅŸkanı Ömer Sakar,  Hatay Åžube BaÅŸkanı Mustafa Özçelik, Kayseri Åžube BaÅŸkanı Eda VelibaÅŸoÄŸlu, Malatya Åžube BaÅŸkanı Ahmet Åžahin ve Åžube yönetimlerinden Nusret BaÅŸ, Namık Kemal Kaya, Sema UÄŸurlu,  Muteber OsmanpaÅŸaoÄŸlu, Murat YaÅŸar, Gamze Yıldırım ve birçok üye öğrenci yurdunda konaklarken öğrencilik yıllarını bir kez daha yaÅŸadıklarını ifade ettiler. Åžube yöneticileri mimarlık öğrencileri yaz kamplarının öğrenci üyelik ve Mimarlar Odası iliÅŸkilerinde önemli bir çalışma olduÄŸunu, toplumla birlikte kolektif bir çalışmanın yürütülmesinin, saÄŸlıklı kentleÅŸmenin iliÅŸkilenme biçimlerinin öğrencilik dönemlerinde kazanıldığını ifade ederek, yaz ve güz kampları düzenlemeye devam edeceklerini belirttiler. 23-30 Eylül tarihlerinde Arsuz Belediyesi ile birlikte koordine edilen Güz Kampı içinde hazırlıklara baÅŸladıklarını da ifade eden Åžube yöneticileri Arsuz için baÅŸvuruların 1 Eylül de sona ereceÄŸini belirttiler.

En büyük teÅŸekkür Mustafa Kemal Atatürk’e…

Mimarlık öğrencileri yaz kampındaki projeler ve fikirler TaÅŸhan’da Hekimhanlılarla buluÅŸtu, yapılan çalışmalar detaylı bir ÅŸekilde anlatılırken, katılımcılara teÅŸekkür belgesi ve sertifikalar verildi. Åžube yöneticileri ve Belediye BaÅŸkanı’nın emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ettiÄŸi törende, en büyük teÅŸekkür Mustafa Kemal Atatürk’e yapıldı.  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan kapanış konuÅŸmasında,” emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ediyoruz, ancak burada en büyük teÅŸekkürü hak eden baÅŸka birisi var, yanımızda deÄŸil belki ama yüreklerimizde fikrimizde gönlümüzde, bize bugünleri saÄŸlayan, laik ve demokratik bir ülke bırakan, bilimi rehber edinmemize olanak saÄŸlayan kadınlara seçme seçilme ve okuma hakkını saÄŸlayan birisi daha var.O bizim yüreklerimizde, bize Cumhuriyeti emanet ettiÄŸi ve bugünleri onun sayesinde yaÅŸadığımız için en büyük teÅŸekkür minnet ve vefa  bu ülkenin kurcusu Mustafa Kemal Atatürk’edir “ dedi. Bu sözler öğrenciler ve katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.


Toplam Görüntülenme : 53006
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!