Sobe Gazetesi 2024 - Atatürk Orman Çiftliğime Dokunma
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atatürk Orman Çiftliğime Dokunma

“ATATÃœRK ORMAN ÇİFTLİĞİME DOKUNMA”

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri “AOÇ için Maskeli Baloya katıl” sloganıyla Güvenpark’ta buluÅŸtu.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin parça parça yok ediliÅŸine seyirci kalamayacaklarını belirten BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri, Güvenpark’ta “AOÇ’ye Dokunma” dedi. Güvenpark anıtı önünde açıklama yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Güvenpark’ta bulunan  anıtın arkasından dolaÅŸan BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara grubunu, anıtın yanın da polis durdurarak, engel olmak istedi. Anıtın bitiÅŸiÄŸinde gerçekleÅŸtirilen açıklamayı Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan okudu. BaÅŸkent Dayanışması’na CHP Milletvekili  Ä°zzet Çetin ve Gürsel Tekin destek verdi.

Ä°lk olarak “Ankarama Dokunma” sloganıyla yola çıkan BaÅŸkent Dayanışması, ikinci eylemini “Meydanlarımızı istiyoruz” talebi ile yapmıştı, üçüncü protestolarında ise  “AOÇ’me Dokunma”dediler. “AOÇ için maskeli balo” adını verdikleri eylemde, ameliyat maskelerini takan göstericiler, Ankara’nın akciÄŸerleri olan AOÇ’nin yok ediliÅŸi ile Ankara’nın nefes alamayacağının mesajını da verdiler.  

Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan taktıkları maskeleri  “Ankara’da baÅŸka yer kalmamış gibi, gözümüzün içine baka baka, nefesimizi kesmeye çalışıyor… SÄ°T derecesini düşürüyor, yapılaÅŸmaya açıyor, aÄŸaçları kesiyorlar… Yargıya taşınan bu süreci yargıdan kaçırmak için Kentsel Dönüşüm alanı ilan ediyorlar… “AKP hükümetinde nefes alamıyoruz… Bugünkü taktığımız maskeler ondandır… BaÅŸkentte nefes alamıyoruz… Gece sokaÄŸa çıkamıyor, çocuklarımızı güvenle parklara bırakamıyoruz… Atatürk Orman ÇiftliÄŸine, neredeyse bir adım yaklaÅŸmıyoruz… AOÇ de aÄŸaçlar kesildikçe Nefes Alamıyoruz… Kesilen her aÄŸaçta maskeli bir insan daha katılıyor aramıza…” ÅŸeklinde açıkladı.

AOÇ, AKP Belediyesi ile en büyük tahribatı yaşadı

Güvenpark’ta gerçekleÅŸtirilen açıklamada, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ndeki plan deÄŸiÅŸikliklerine deÄŸinilerek, “AOÇ aÄŸaçlarına, topraklarına, dokunulmasın diye 1992 Yılında DoÄŸal ve Tarihi Sit Alanı olarak tescil edildi. 1993 Yılında da 1. Derece Sit Alanı olarak tescil edilmesiyle birlikte yaÄŸma ve talan giriÅŸimleri bir süre durakladı ancak hükümetler ruhsatsız ve kaçak yapılaÅŸmalara göz yummaya emanete ihanet etmeye devam ettiler. 2006 Yılında öncelikle üst ölçekli plan ve koruma amaçlı imar planı ile bunlara uygun her türlü imar planlarını yapma yetkisi Ankara BüyükÅŸehir Belediyesine verildi. Ä°ÅŸte  bu yıl talanın açıktan yürütüleceÄŸinin göstergesi oldu. BüyükÅŸehir Belediyesince yapılan Nazım Ä°mar Planı ve bu plana baÄŸlı alt ölçekli planlar, yargı tarafından iptal edildi... BüyükÅŸehir Belediyesinin yaptığı her plan, AOÇ’yi yok etmeye yönelik attığı her adım, yargıya taşındı… Yargı geciktikçe, AOÇ BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından tarihindeki en büyük tahribatı yaÅŸadı” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın ardından olaysız bir ÅŸekilde dağılan BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenleri, Konur Sokak’a yürüyerek, Mimarlar Odası önünde toplandı, oda önünde bulunan AOÇ hatırası panosuna AOÇ için taleplerini post – itlere yazıp, yapıştırdılar. Mimarlar Odası ile Ankaralıların paylaÅŸtığı eski AOÇ fotoÄŸraflarından derlenen Konur Sokak’taki AOÇ sergisini gördüler.

BASIN BÄ°LDÄ°RÄ°SÄ°NE BURADAN ULAÅžABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z


Toplam Görüntülenme : 86833
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!