Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ protokolünden 28 Şubat göndermesi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ protokolünden 28 Şubat göndermesi

AOÇ protokolünden 28 Şubat göndermesi

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ne yapılması planlanan BaÅŸbakanlık binası protokolünden 28 Åžubat tarihi çıktı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi üzerindeki planların ve deÄŸiÅŸikliklerin ideolojik olduÄŸunu daha önce söylemiÅŸtik. BaÅŸbakanlık TOKÄ° ile Orman Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanmış durumda. Protokolün tarihi 28 Åžubattır. Protokol de ilk dikkati çeken de bu tarihtir. Ä°nce bir hesaplaÅŸmanın ürünüdür. AOÇ bu hesaplaÅŸmanın bir ürünü olmamalı” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan AOÇ mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Afet Yasası’nın ilk uygulaması AOç olarak hayata geçmekte, Peyzaj Mimarları Odası ile birlikte UNESCO baÅŸvurumuzu yapıyoruz, dosyalarımızı hazırladık, Türkiye’de bir çok yerin korunmasında rol oynayan EUROPA NOSTRA’ya da dosyaları sunduk. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin mevcut hali ile korunması talebimizi iletmek amacıyla CumhurbaÅŸkanlığı’ndan randevu talep ettik, AOÇ için imza kampanyasını da baÅŸlattık. ” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin yok edilmesine izin vermiyoruz diyerek imza kampanyası baÅŸlatacağını duyurmuÅŸtu. Bugün baÅŸlayan imza kampanyasında ilk imzayı Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KararkuÅŸ Candan attı,  ardından bazı basın mensupları da imzaladı.

Çocuklar da AOÇ’ye sahip çıktı

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi’nin  düzenlediÄŸi yaz okuluna katılan çocuklar da basın toplantısına katıldı. Düzenlenen yaz okulu kapsamında AOÇ’yi gezen çocuklar Atatürk Orman ÇiftliÄŸi üzerine düşündürücü cümleler kurdu: “ AOÇ’yi gezdik oradaki aÄŸaçları kesmiÅŸler, bu çok üzücü.”, “ Atatürk Orman ÇiftliÄŸin’de sadece hayvanat bahçesi var zannediyordum, yaz okulu ile gezdiÄŸimde sadece hayvanat bahesi olmadığını gördüm, fabrikaları da gördüm. Åžarap fabrikası olduÄŸunu bilmiyordum, Atatürk Orman ÇiftliÄŸini korumalıyız”, “ Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ni Atatürk kurdu. Oradaki aÄŸaçlar çok eski deÄŸil onları çiftliÄŸi kurunca yetiÅŸtirdiler, o aÄŸaçların kesilmemesi lazım, kesmek yerine daha fazla aÄŸaç dikilmeli, AOÇ’ye sahip çıkmalıyız” yorumlarını yapan çocuklar ne kadar eÄŸlendiklerini de sözlerine eklediler. Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan çocukların ardından söz alarak “ AOÇ’yi çocuklar sadece hayvanat bahçesi olarak biliyorlarsa, bu yöneticilerin suçudur. Topluma da hayvanat bahçesinden ibaretmiÅŸ gibi anlattılar. AOÇ önemli bir yerde, geleceÄŸin büyüklerine , çocuklara AOÇ’yi anlatıyoruz, broşürler hazırladık, imzalar topluyoruz, meslek odası olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceÄŸiz” dedi.

Gökkuşağı hatalı bir yer

Bir gazetecinin GökkuÅŸağı’nın pazar yapılmasına iliÅŸkin sorduÄŸu soruyu yanıtlayan Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan “ GökkuÅŸağı plansızlıktan Pazar yapılıyor, baÅŸka bir ÅŸey yapılamadığı için yapılıyor, özel sektöre de BüyükÅŸehir Belediyesi satmak istedi cafe yapılacaktı ama özel sektörde yanaÅŸmadı. Yer seçimi hatalı, iki yolun ortasında, egzoz dumanı ve toz içinde kimse çayını içmek de istemeyecektir. GökkuÅŸağı kötü örnekler müzesinin bir parçası olabilir, kamu pazarı olarak organik ürünler satılacakmış, satılan malzemenin doÄŸallığı ile mekan uyuÅŸmuyor. DoÄŸayla uyumlu bir yapı süreci yok ortada” ÅŸeklinde yorumladı. Shopping Fest’e dair diÄŸer bir soruya ise “ BüyükÅŸehir Belediyesi bir gerçeÄŸi gözler önüne serdi, Ä°nsanlar alışveriÅŸ yapmıyor ama organizasyon yapılan, müzik olan yerlere insanlar çekilebiliyor. Shopping Fest ile ortaya çıkan gerçekte Ankara’nın insanı sokaÄŸa çıkmak istiyor, eÄŸlenmek istiyor, Ankaralılar Ankara’yı yaÅŸamak istiyorlar, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek, alışveriÅŸ yerine insanları sokaÄŸa çıkartacak bir kültür festivali yapmış olsaydı kendisine teÅŸekkür ederdik. AlışveriÅŸ festivali ile bu gerçeÄŸi o da görmüş olmalı”


Toplam Görüntülenme : 100755
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!