Sobe Gazetesi 2024 - Ankara’ya Cazz
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankara’ya Cazz

Ankara’ya Cazz

BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara grubu Tuna Caddesi’nde toplanarak “Kültür BaÅŸkenti Ankara İçin CAZZlıyoruz” dedi.

“Ses çıkaran ne varsa, tencere, tava, sopa, kapak, enstrümanını  al gel” çaÄŸrısıyla yola çıkan BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri  Tuna Caddesi’nde bir araya gelerek Ankara’da kültür mekanlarının yok edilmesini  ve tiyatroların özelleÅŸtirilmek istenmesini protesto etti.

AkÅŸam kapısında sıra beklenen, kuyruk olunan, operalara, konserlere, tiyatrolara hasret kaldıklarını belirttiler. Kültür ve sanata yatırım yerine, tüketim kültürünün körüklendiÄŸine dikkat çekerek “cazz”ladılar.  Kova, teneke, tencere kapağı gibi atık malzemelerden bateri yapan grup elemanları, bateri ile protesto için besteledikleri “Ben Ankara” melodisini Ankaralılara dinlettiler. Gündelik hayatın bir BaÅŸkentte kültür ve sanatla her an buluÅŸması gerektiÄŸini söyleyen BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara grubu basın açıklaması ile “Ben Ankara, BaÅŸkent Ankara’yı kültür ve sanat baÅŸkentliÄŸinden yoksun bırakmak isteyenlere cazzlıyor” ifadelerini kullanarak, “Ankara kültür ve sanattır, ama ne yazık ki kültür ve sanattan nasibini almamış kiÅŸiler tarafından yönetilmektedir. Önce Yeni Sahne yok edildi, ÅŸimdi devlet tiyatrolarını yok etmeye çalışıyorlar. Sanat demek düşünmek demektir; düşünceden korkuyorlar, Sanat demek aydınlık demektir; aydınlıktan korkuyorlar. Ankara büyük bir hapishaneye dönüşüyor” mesajını iletti.  

“Kültür BaÅŸkenti bir Ankara İçin CAZZ’layan Ben Ankara grubu, CAZZ’layarak gerçekleÅŸtirdikleri protestonun ardından olaysız dağıldı”   


Toplam Görüntülenme : 109564
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!