Sobe Gazetesi 2024 - THY işçilerine uluslararası destek büyüyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
THY işçilerine uluslararası destek büyüyor

THY işçilerine uluslararası destek büyüyor

ITF’in (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) bugün yaptığı basın açıklaması ile grev yasağının kaldırılmasını ve iÅŸten atılan THY işçilerinin iÅŸe geri alınmasını istedi.

Türk Hava Yolları’na 305 çalışanını iÅŸten çıkarmasına yönelik, uluslararası kampanyalarla tepkiler çoÄŸalıyor. ITF bugün Ä°ngilizce ve Türkçe olarak basın açıklaması yaptı, açıklamada, Türk Hava Yolları’na karşı uluslararası kampanyalara hız kazandıracaklarının da sinyallerini verdi. ITF, Türk Hava Yolları ve Türkiye Hükümeti’nin, çalışanların iÅŸten çıkarılması ve grev yasağı getiren yeni kanun deÄŸiÅŸikliÄŸine karşı çıkan bir kamuoyu bombardımanına maruz kaldığını vurguladı.

(soldan sağa): Unite sendikasının kıdemli bölge örgütlenme görevlisi Erkan Ersoy; Unite sendikasının sivil havacılık bölge yetkilisi Rhys McCarthy; Türk Büyükelçiliği ikinci sekreteri Serkan Kıramanlıoğlu; Türk Büyükelçiliği danışmanı Hami Aksoy; ITF Başkanı Paddy Crumlin ve ITF genel Sekreteri David Cockroft.

ITF Genel Sekreteri David Cockroft ve ITF BaÅŸkanı Paddy Crumlin, ITF'in sivil havacılık kolundan Sharon James ve Britanya’nın Unite sendikasından temsilcilerle birlikte, dün Londra'daki Türk BüyükelçiliÄŸi yetkilileriyle bir araya geldiler. ITF Genel Sekreteri David Cockroft ÅŸu açıklamayı yaptı: “Türkiye hükümetinin bu anlaÅŸmazlığa bir çözüm bulmak için çabalarını iki kat artıracağını umuyoruz.  Bununla birlikte, Türkiye'nin ve ulusal havayolunun bu işçilerin iÅŸe iadelerini saÄŸlamak için harekete geçmemeleri ve sendikaları Hava-Ä°ÅŸ’e saldırmaya bir son vermemeleri durumunda, dünya havacılık işçileri tarafından Türk Hava Yolları’na karşı eÅŸgüdüm içinde yürütülen bir uluslararası kampanyayla karşı karşıya kalma riskini alacaklarını kendilerine açıkça belirttik.”

İşçi haklarına saygı bekliyoruz

Konuyu deÄŸerlendiren ITF BaÅŸkanı Paddy Crumlin "Görülen o ki, sürmekte olan bu uyuÅŸmazlık ülkenin ve havayolunun marka imajına giderek daha fazla zarar verecektir. Bu durum, hükümetin Avrupa’yla ilgili beklentilerine ve BM Güvenlik Konseyi’ne 2015 – 2016 dönemi için yaptığı üyelik baÅŸvurusunda, ‘insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü temel ilkeleri ve deÄŸerleri’ için çalışacağına dair verdiÄŸi güvencelere uygun düşmemektedir.” Açıklamasında bulundu. Crumlin, “Biz, sektörde en iyi uygulamalar için iyi iÅŸverenlerle birlikte çalışmayı tercih ediyoruz, ancak bu türden haksız saldırılar gerçekleÅŸtirildiÄŸi zaman harekete geçmekten baÅŸka seçeneÄŸimiz kalmıyor. Türk Hava Yolları’ndan, Star Alliance’ın önde gelen oyuncularından biri olarak, dünya standartlarında bir havayolu gibi davranmasını ve işçi haklarına saygı göstermesini bekliyoruz” dedi.

ITF’e üye sendikaların Brezilya, Etiyopya, Polonya, Tayland ve ABD'de Türk Büyükelçiliklerinden randevu aldığı ve diÄŸer ülkelerde de sendikaların Türk Büyükelçiliklerinden randevu talebinde bulunmaya devam edecekleri de kaydedildi. ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu), grev haklarını ellerinden alan bir kanun deÄŸiÅŸikliÄŸini protesto etmelerinin ardından iÅŸten çıkarılan 305 Türk Hava Yolları (THY) işçisinin iÅŸe iadelerini saÄŸlamak için de bir kampanya baÅŸlatarak, konuyla ilgili özel web sitesi yayınına baÅŸladı.


Kampanyanın web sitesi  adresinde de görülebileceÄŸi gibi, ITF’in kampanyası, iÅŸten çıkarılan işçilere ve sendikaları Hava-Ä°ÅŸ’e yönelik uluslararası arenada destek seferberliÄŸinde. Kampanyaya www.reinstate305.org  web sitesinden ulaşılabilir.


Toplam Görüntülenme : 85900
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!