Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ talanı iznine tepki
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ talanı iznine tepki

AOÇ talanı iznine tepki

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinde dev hayvanat bahçesi yapılmasını öngören Bakanlar Kurulu Kararı’na tepki gösterdi.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde bulunan hayvanat bahçesi Bakanlar Kurulu Kararı ile yenileme alanına dahil edildi. Mimarlar Odası karara tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan konuya iliÅŸkin olarak davanın sürmekte olduÄŸunu hatırlatarak; “Ankara’nın akciÄŸerleri olan Atatürk Orman çiftliÄŸi Bakanlar Kurulu Kararları ile yapılaÅŸmaya doÄŸru gidiyor. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi 1. dereceden doÄŸal sit alanı içerisinde bulunması ve BüyükÅŸehir Belediyesi’nin yaptığı plan deÄŸiÅŸikliÄŸini yargıya taşıdık, dava sürüyor. Dava sonucunu beklemeden, yangından mal kaçırır edasıyla Atatürk Orman ÇiftliÄŸini yenileme alanına alarak, yapılaÅŸma izni veren bu karar düşündürücü. AOÇ arazisi üzerinde hayvanat bahçesi alanını yenilemek dışında ne yapılacağı belirsiz. AOÇ arazisi üzerinde oynanmak istenen oyunu bozmak için meslek örgütü olarak elimizden geleni yapacağız. AOÇ’nin Kültürel peyzaj alanı ilan edilmesi için imza kampanyamız devam ediyor.”sözleriyle tepki gösterdi.

“Kimsenin babasının çiftliÄŸi deÄŸil”

Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan, Bakanlar Kurulu Kararını Melih Gökçek’e Atatürk Orman ÇiftliÄŸinin talanı için verilmiÅŸ bir izindir ÅŸeklinde yorumlayarak ÅŸu ÅŸekilde konuÅŸtu: “ Ã–nce BaÅŸbakanlık Hizmet Binası, ÅŸimdi ise Hayvanat Bahçesi’nden söz ediliyor. Yenileme alanı ilan edilen alan mevcut hayvanat bahçesi sınırlarını aÅŸan bir alandır. Bu durum AOÇ’nin kuruluÅŸ amacına aykırıdır. 21. yüzyılın bilimi küresel ısınmayla baÅŸ edebilmek için yapay aÄŸaçlar yapımını arama yoluna girerken, AOÇ arazisi üzerinde yapılan aÄŸaç katliamı bu yüzyılın anlayışına sığmamakta ve oldukça üzücüdür. Kentsel dönüşümün bir parçası haline getirilen AOÇ arazisinde BüyükÅŸehir Belediyesi’nin dozerlerinin, araçlarının çalıştığını gördük. Ankara’nın akciÄŸerlerini ve yeÅŸil alanını delik deÅŸik etmeye baÅŸlayan BüyükÅŸehir Belediyesi AOÇ’nin doÄŸasını tahrip etmekte geç kalmadı. Keyfi uygulamalarla, Ankara’nın akciÄŸerlerinin ve Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin kimliÄŸinin yok ediliÅŸine Ankaralılar, zoraki tanıklık ettiriliyor. Melih Gökçek, Atatürk Orman çiftliÄŸi arazisi üzerinden ellerini çekmelidir. Orası kimsenin babasının çiftliÄŸi deÄŸildir. Ankaralılarındır.”

 


Toplam Görüntülenme : 77889
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!