Sobe Gazetesi 2024 - İTÜ’de protesto
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
İTÜ’de protesto

Ä°TÃœ’de protesto

Ä°stanbul teknik Ãœniversitesi’nde çalışan bir araÅŸtırma görevlisinin iÅŸine son verilmesi üzerine araÅŸtırma görevlileri arkadaÅŸlarının iÅŸe geri alınması çaÄŸrısı yaptı. 13 Eylül 2012 PerÅŸembe günü saat 13.00’te Ä°TÃœ Maslak Kampusu 75. Yıl Öğrenci Sosyal Merkezi’nin önünde buluÅŸarak anti-demokratik uygulamaları protesto edeceklerini ifade eden araÅŸtırma görevlileri taleplerini şöyle sıraladı:

• Ä°TÃœ’de YÖK’ün dayattığı 22 Haziran 2012 tarihli görüş yazısı gerekçe gösterilerek iliÅŸiÄŸi kesilen arkadaşımızın derhal iÅŸe geri alınmasını istiyoruz.


• Süreden sayılmayan izinlerimiz göz ardı edilerek doktoramız veya yüksek lisansımız devam ederken azami süre dayatmasıyla oluÅŸabilecek maÄŸduriyetleri kabul etmiyoruz.


• Bir yandan uluslararası düzeyde kendimizi yetiÅŸtirmemiz beklenirken, diÄŸer yandan yurt dışında araÅŸtırma yapmaya hak kazanan arkadaÅŸlarımızın ücretsiz görevlendirilmelerini ve/veya kazanılmış burs haklarının ellerinden alınmasını adil bulmuyoruz.


• Mecburi hizmet süresi sona ermeden iÅŸine son verilerek zimmet çıkarılan arkadaşımıza dava açılmasının Ä°TÃœ’nün 239 yıllık geleneÄŸine yakışmadığını düşünüyor ve bu durumu kınıyoruz.


• Akademik yeterlilik kriterlerini hiçe sayarak merkezi bir genel yetenek sınavı ile araÅŸtırma görevlisi alınmasının akademik özerkliÄŸe aykırı olduÄŸunu, bu uygulamanın üniversitelerimizde yapılan akademik ve entelektüel faaliyetlerin kalitesinde çok ciddi bir gerilemeye yol açacağını hatırlatmak istiyoruz.

Ä°TÃœ araÅŸtırma görevlileri imzası ile kamuoyuna yapılan çaÄŸrıda,  öğretim görevlileri ve öğrencileri de özgür ve demokratik bir akademik ortamın yaratılması için mücadeleye davet ederek ÅŸu ifadelere yer verildi: “  25 Åžubat 2011 tarihinde yürürlüğe giren 6111 sayılı torba yasanın yüksek öğrenim sürelerinde öngördüğü deÄŸiÅŸiklik bahane edilerek,  Ä°TÃœ'deki yüzlerce araÅŸtırma görevlisi YÖK'ün 22 Haziran 2012 tarihli  görüş yazısı ile  sözleÅŸmelerinin feshedilmesi tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır.  Ãœniversitelerin özerk yapısı ve üniversite içi demokrasi, üniversitelerin piyasa ve siyasi otoritenin çıkarlarına göre yeniden ‘yapılandırılması’ çerçevesinde yok edilmektedir. Bu yaklaşım hiçbir ÅŸekilde çaÄŸdaÅŸ akademik ve bilimsel özerklik anlayışı ile baÄŸdaÅŸmamaktadır. Ãœniversitelerin iÅŸleyiÅŸlerine iliÅŸkin herhangi bir konunun, akademik ortamda alternatifler üretilmeden, demokrasiyi hiçe sayan bir tavırla dayatma usulü ile yapılmasını kabul etmiyoruz.”



 


Toplam Görüntülenme : 79317
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!