GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“BAŞKENTİN GELECEĞİNİ TASARLAMAK”

“BAŞKENTİN GELECEĞİNİ TASARLAMAK”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi bu yıl yapılacak olan Mimarlık Haftası etkinliklerinin temasını BAŞKENTİN GELECEĞİNİ TASARLAMAK: KİMLİK | GELECEK | YAŞAM olarak belirledi.

Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünü de içine alan 1- 13 Ekim 2012 tarihlerinde Mimarlık Haftası etkinlikleri BAŞKENTİN GELECEĞİNİ TASARLAMAK: KİMLİK | GELECEK | YAŞAM temasıyla gerçekleştirilecek. Ankara’da kentlilerin de katılımıyla gerçekleşecek olan etkinlikler arasında, gezici sergiler, film gösterimleri, söyleşiler, sempozyum ve atölye çalışmaları yer alıyor. Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, atölye çalışmalarının tüm kentlilerin katılımına açık oluğunu belirterek, şunları söyledi: “Ankara’nın başkent kimliğini vurgulayarak geleceğini tartışmayı ve tasarlamayı, sahip olduğumuz değerlerin farkına varmayı, yaşantımızın mekânı olan Ankara’ya sahip çıkmayı önemsiyoruz. Başkentte yaşamak bir zenginliktir. Bu zenginliğin farkında olmayan yöneticiler elinde Ankara’nın kimliksizleştirilmeye ve kentin sahip olduğu tarihsel değerlerin izlerini taşıyan mekânların yaşantımızdan silinmeye çalışılması, nefes alma alanlarının hoyratça hançerlenmesi, kimliğinin değiştirilmesi, geleceğinin karartılması kabul edilemez. “Kimlik, gelecek ve yaşam” olarak seçtiğimiz mimarlık haftası etkinlikleri ile Ankara’nın geleceğini tartışıyoruz, tasarlıyoruz”

Kimlik- Gelecek- Yaşam

Kimlik Gelecek ve Yaşam başlıkları altında farklılaşan atölyeler arasında, “Kimlik” başlığı adı altında; Kültür Atölyesi, Atatürk Bulvarı Atölyesi, Yeni Yerleşimler, Kentsel Dönüşüm ve TOKİ Atölyesi, Başkentin Katmanları Atölyesi. “Gelecek” başlığı altında; Yeşil Başkent Atölyesi, Birlik Pazaryeri Katılımcı Tasarım Atölyesi, Ulaşım Atölyesi, Yerel Yönetimler Atölyesi, “YAŞAM” başlığı adı altında; Fotoğraf Atölyesi, Karikatür Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Medya ve İletişim Atölyesi, Graffiti Atölyesi, Ankara Yemekleri Atölyesi yer alıyor.

Atölyelere katılmak isteyen kentliler 28 Eylül’e kadar Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile iletişime geçebilirler. 


Toplam Görüntülenme : 75233
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Başkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaşma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan değişikliğinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. İdare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal Yerleşik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Plan Değişikliğini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  plan değişikliği yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman Çiftliği toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!