Sobe Gazetesi 2024 - Başkent Dayanışması’ndan 4 4 4 protestosu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başkent Dayanışması’ndan 4 4 4 protestosu

BaÅŸkent Dayanışması’ndan 4+4+4 protestosu

Başkent Dayanışması - Ben Ankara grubu 4+4+4 eğitim sistemini ilginç bir göndermeyle protesto etti.

BaÅŸkent Dayanışması- Ben Ankara bileÅŸenleri 4+4+4 eÄŸitim sistemine iliÅŸkin 5.eylemini bugün Mimarlar Odası önünde yaptığı basın açıklamasıyla gerçekleÅŸtirdi.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin yürütücülüğünü yaptığı Ben Ankara BaÅŸkent Dayanışması dayatılan 4+4+4 eÄŸitim sisteminin alt yapısının dahi hazırlanmadığını dile getirmek için lavabo imgesini kullandı. Henüz 66 aylık çocukların geliÅŸiminin okula baÅŸlaması için yeterli olmadığını vurgulamak amacıyla Yaklaşık 2 metre yükseklikte yapılan lavabo ilginç görüntülere sahne oldu.

Dayanışmanın açıklama metnini  BaÅŸkent Dayanışması adına Kavaklıderem DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°sa ÇapanoÄŸlu okudu. ÇapanoÄŸlu’nun okuduÄŸu açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi:  “ EÄŸitim sistemini 4+4+4 ile bilimsellikten uzak bir cendereye sokmaya çalışıyorlar, bugün okullar açılıyor. BaÅŸkent Ankara’da kazan dairelerinden bozma eÄŸitim sınıfları bu cendereye tanıklık ediyor. Ankara’da heyecanla deÄŸil kaygıyla okullar açılıyor. BaÅŸkent Dayanışması- Ben Ankara bileÅŸenleri çocukların geleceÄŸine sahip çıkmak için eylemlerine baÅŸlama tarihi olarak okulların açıldığı bugünü seçti.”

Dayanışmaya destek veren grup üyeleri, boylarının yetiÅŸmediÄŸi iki metre yüksekliÄŸindeki lavaboda ellerini yıkamayı denediler ve ortaya ilginç görüntüler çıktı, yoldan geçenlerinde merakına neden olan lavabo Konur Sokak’ta gerçekleÅŸtirilen eylemin ilgi odağı oldu. Grup üyeleri açıklamanın ardından, Mimarlar Odası Arka Bahçesi’nde açılan Ben Ankara sergisini gezdi. Sergide Ben Ankara- BaÅŸkent Dayanışması’nın bugüne kadar gerçekleÅŸtirdiÄŸi eylemliklerde kullandığı görseller, imgeler ve malzemeler yer aldı.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan, bir gazetecinin 4+4+4 ile ilgili yönelttiÄŸi soruya ise tüm eÄŸitim sistemini eleÅŸtirerek cevap verdi. Candan “ 4+4+4 eÄŸitim hakkına aykırıdır, eÅŸitliksiz, bilimden uzak bir eÄŸitim sistemidir. Sadece 4+4+4 deÄŸil eÄŸitim sistemi çürüyor. Hükümet, endüstri lisesi açan patronlara para yardımı yapıyor öğrenci başına. Bu ÅŸu demek oluyor, patronun okulunda işçinin çocuÄŸu ucuz iÅŸgücü için yetiÅŸtiriliyor. EÄŸitim ticarileÅŸiyor, yoksulların çocukları eÄŸitim hakkından uzaklaÅŸtırılıyor.” ÅŸeklinde cevapladı.

Candan 13 Ekim’de Ankara’nın BaÅŸkent oluÅŸ tarihinde Ben Ankara- BaÅŸkent Dayanışması olarak eylem planladıklarını söyleyerek, BaÅŸkent Ankara için 13 Ekim’e eylem çaÄŸrısı da yaptı. 


Toplam Görüntülenme : 76666
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!