Sobe Gazetesi 2024 - Büyükşehir Belediyesi’nden sergi yasağı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Büyükşehir Belediyesi’nden sergi yasağı

BüyükÅŸehir Belediyesi’nden sergi yasağı

BüyükÅŸehir Belediyesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin kamusal alanda sergi açmasına engel oldu.

 

BüyükÅŸehir Belediyesi Mimarlar Odası Ankara Åžube’sinin Atatürk Orman ÇiftliÄŸi sergisine güvenlik güçleri ile engel çıkardı.  Mimarlar, Sergiyi ve imza standını Batıkent’te Vedat Dalokay Parkı’nda açmak istedi. Güvenlik güçleri sergiyi kaldırdı, imza standını  ise kurdurmadı. Ä°zin almayı deneyen ve saatlerce parkta bekletilen oda yetkililerine izin çıkmadı.  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi sergisinde dünden bugüne AOÇ’nin geliÅŸimi fotoÄŸraflarla anlatılırken AOÇ’nin bugün uÄŸradığı tahribatı yansıtan fotoÄŸraflar da vardı.

Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Mimarlar Odası Akara Åžubesi Yönetim Kurulu Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan bu tavrın, rahatsız olduklarının göstergesi olduÄŸunu belirterek, “Mimarlık Haftası kapsamında bir çok yerde AOÇ sergisi açıyoruz. BüyükÅŸehir Belediyesi’ne gerekli bilgilendirmeyi yaptık. AOÇ sergisi açacağız gerekli önlemleri alın dedik. BüyükÅŸehir Belediyesi güvenlik görevlilerini göndermiÅŸ, AOÇ sergisini Batıkent Vedat Dalokay Park’ında açmamızı engelliyor. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi olarak, Kamu kurumu niteliÄŸinde bir meslek örgütüyüz. Bu da Türk Ceza kanuna göre Kamu Kurumu niteliÄŸindeki meslek örgütlerinin görevini yapmasına engellemek anlamına geliyor. Engel çıkardığı için BüyükÅŸehir Belediyesi’ne suç duyurusunda bulunacağız” ÅŸeklinde konuÅŸtu.  Candan tüm kentlileri Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde yapılacak olan pikniÄŸe davet ederek, “ AOÇ’ye sahip çıkmak isteyen herkesi, tüm kentlileri 6 Ekim’de Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde TÄ°GEM tesislerinde, konser eÅŸliÄŸinde yapılacak olan pikniÄŸe bekliyoruz. Engellemelere raÄŸmen AOÇ’ye sahip çıkacağız”  dedi.

 

 


Toplam Görüntülenme : 83293
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!