Sobe Gazetesi 2024 - Gökçek davetinde samimi değil
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek davetinde samimi değil

Gökçek davetinde samimi değil

 

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı, Melih Gökçek’in, Hürriyet gazetesi’nin haberinde yer alan “Önümüzdeki günlerde meslek odalarını da davet edeceÄŸiz, Åžehir plancılarını da mimarları da çağıracağız, olumlu olursa devam da ederiz.”sözleri üzerine, odalardan yanıt geldi. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, rutin olarak gerçekleÅŸtirdiÄŸi  basın toplantısında Gökçek’in davetini yanıtladı. Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan konu hakkında ÅŸu yorumu yaptı: “Basın aracılığıyla bir davet bizi ÅŸaşırttı. Her dönem kendisiyle iletiÅŸim kurmaya çalıştık, hiçbirine cevap vermedi. Basın aracılığıyla bir daveti çok samimi bulmuyoruz. Öncelikle yapılacak toplantının düzeyi bizim için çok önemli, Bizi halka ÅŸikâyet etmiÅŸtir, odalar kendi iÅŸine baksın gibi sözler sarf etmiÅŸtir zamanında bunları unutmuÅŸ deÄŸiliz ancak, yerel yönetim seçimlerine de start verildi, herhalde onun etkisiyle de davetten söz ediyor olabilir”

“YaÅŸanılabilir Ankara için Gökçek ile bile masaya oturabiliriz”

GökçeÄŸin davetine Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan ise ÅŸu ÅŸekilde yanıt verdi: “Melih Gökçek’in kavgacı bir üslubu olduÄŸunu herkes biliyor. 17 yıldır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı olarak kendisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Melih Gökçek’in böyle bir çaÄŸrıyı basın üzerinden yapmasını şık bulmadığımı söyleyebilirim. Bu konuda samimiyse resmi yazı ile davet yapabilir, biz hiç kendisine basın üzerinden davette bulunmadık.  Bütün sempozyumlarımızda bütün bilimsel toplantılarımızda protokol listemizin baÅŸ davetlilerinden birisidir kendisi, ama hiçbirine katılmamıştır. Yazdığımız yazılara hiçbir zaman düzeyli cevaplar vermemiÅŸtir. Bize samanlık bile çizdirmeyeceÄŸini, bize mimarlık öğreteceÄŸini söylemiÅŸtir. Yalnız bunlar önemli deÄŸil insan deÄŸiÅŸebilir. Bu durum onun geliÅŸiminde önemli bir basamaktır ama sadece bir basamaktır. Ankara için iyi  bir ÅŸey yapılacaksa, AOÇ için iyi bir ÅŸey yapılacaksa, Ankara’nın geliÅŸimi ve kentsel planlaması konusunda bilimsel bilgileri hayata geçirecekse, kullandığı üslubu düzeltecekse, bütün kavgacılığına raÄŸmen Melih Gökçek’le  bile masaya oturabiliriz. Bunun yolu ve yöntemi resmi davettir. Hiç kimseye karşı, herhangi bir partiye karşı özel bir tavrımız yok. Bütün partilere eÅŸit uzaklıktayız. Ak partiliyiz önyargılı yaklaÅŸabilirler gibi bir açıklaması var, Gökçek kusura bakmasın, biz Adalet Bakanı ile Ulucanlar cezaevi çalışmasını yürütürken Adalet Bakanı da Ak partiliydi.  AltındaÄŸ Belediyesi’de AKP’liydi. Åžimdi Mamak Cezaevi’nin destekleyen kuruluÅŸları arasında Mamak Belediyesi var O da Ak partili, bu parti ile ilgili deÄŸil insanın kiÅŸiliÄŸiyle  ilgili. Melih Gökçek’in bütün olumsuz yaklaşımlarına  kavgacılığına raÄŸmen yaÅŸanabilir bir Ankaraiçin kendisiyle bile toplantı yapabiliriz. Tavır ve davranışlarına üslubuna bakarız, ona göre devam ederiz.”

 


Toplam Görüntülenme : 81941
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!