Sobe Gazetesi 2024 - Başkent Dayanışması’ndan 13 Ekim’de KIRMIZI ALARM
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başkent Dayanışması’ndan 13 Ekim’de KIRMIZI ALARM

BaÅŸkent Dayanışması’ndan 13 Ekim’de KIRMIZI ALARM

BaÅŸkent Dayanışması - Ben Ankara bileÅŸenleri bugün Mülkiyeliler BirliÄŸi’nde gerçekleÅŸtirdiÄŸi basın toplantısında, “Kırmızı Alarm”  Ã§aÄŸrısı yaptı.

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri’nin “Kırmızı Alarm” adıyla yaptığı çaÄŸrının toplantısına BaÅŸkent Dayanışmasını temsilen Mülkiyeliler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Sevilay Çelenk Özen, Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, Ankara Åžube Yönetim Kurulu Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan,  Kavaklıdere Dayanışma ve GüzelleÅŸtirme DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°sa ÇapanoÄŸlu, Halkevleri, Gazi Ãœnv. Mezunlar DerneÄŸi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ferhan Özkara, ÇiÄŸdemim DerneÄŸi adına Dr. Tülay Korkmaz ve TOBAV adına, Makbule Kanaç katıldı.

BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenleri adına Mülkiyeliler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Sevilay Çelenk Özen’in baÅŸlattığı toplantıda, Özen, “Ankara için öngörülen projeler, sosyal yaÅŸamımızı yakından etkiliyor, tehlikeli bir noktaya gelen uygulamalarla Ankara’da Kırmızı Alarm durumuna geçildi” dedi. Özen “ Ä°nsan Odaklı bir kent için, barınma hakkı için, SaÄŸlıklı yaÅŸam için, AOÇ için, yaÅŸanabilir bir Ankara için yürüyeceÄŸiz, tehlikenin boyutlarını biliyoruz Kırmızı Alarm veriyoruz, kırmızı çaÄŸrı yapıyoruz” dedi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, “ Ankara’daki mekânlara dikkat çekmek istiyoruz, Merkez Bankası’nın Ankara’dan taşınması, ruhunu kaybetmiÅŸ olan Gençlik Parkı için yürüyeceÄŸiz, bu mekânların önünde yürüyeceÄŸiz, mekânlara dair sözümüzü de orada söyleyeceÄŸiz. Ankara’nın içinin boÅŸaltılmasına karşı ve Ankara’nın kimliÄŸine dikkat çekmek için yürüyeceÄŸiz” yorumunu yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan ise “13 Ekim Ankara’nın BaÅŸkent olduÄŸu Gün, BaÅŸkent 89.yaşına basıyor. Bu bildiÄŸiniz eylemlerden olmayacak, kendi zenginliÄŸi içinde, deÄŸiÅŸebilir ve renkli bir eylem hazırlığı içerisindeyiz. Bulvarda yürüyüşe çıkacağımızı söyleyebilirim. 13 Ekim’de saat: 17.00’da Ulus Heykel’den Yüksel Caddesine yürüyeceÄŸiz. Yürüyüşün sonlandığı noktada saat 19.00 da Yüksel Caddesi’nde Ahu SaÄŸlam dinletisi ve Mesela Grubu Ankara için bir caz konseri vererek, Ankara için cazlayacak, herkesi bekliyoruz dedi.” dedi.

TOBAV temsilcisi Makbule Kanaç “Kültür ve Sanatın yaÅŸantımızda önemli bir yeri var, bunun ve kültür sanat mekânlarının yok edilmesine karşı hep bir arada olmak için kültür BaÅŸkenti Ankara İçin,  yürüyeceÄŸiz” dedi.

Kavaklıderem DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°sa ÇapanoÄŸlu ise, “Ankara için bir arada olmaya ihtiyacımız var, enerjilerimizi birleÅŸtiriyoruz ve yürüyoruz” dedi.

G.Ãœ Mezunları DerneÄŸi yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ferhan Özkara’da ise, BaÅŸkent Dayanışmasının önemli bir eksikliÄŸi giderdiÄŸini, kent yaÅŸamına sahip çıkmak için bir araya geldiklerini ifade ederek, 13 Ekimde herkesi, yürümeye davet ediyoruz dedi.

Renklerin eyleminde kırmız alarmla çağrı yapılan yürüyüş eyleminde, katılımcıların üzerinde

“Ben Ankara” yazan kırmızı tişörtleri dikkat çekti.

 


Toplam Görüntülenme : 83712
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!