Sobe Gazetesi 2024 - Başkent Kazan kaldırdı!
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Başkent Kazan kaldırdı!

Başkent Kazan kaldırdı!

BaÅŸkent dayanışması- Ben Ankara bileÅŸenleri Dikmen Vadisi’nde kazan kaldırdı.

BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara bileÅŸenleri, rant odaklı kentsel dönüşüme karşı kazan kaldırdı. Kazan kaldırıyoruz ÅŸeklinde çaÄŸrı yaptıkları eylemde mekan olarak, kentsel dönüşüm tartışmalarının odağında bulunan Dikmen Vadisi tercih edildi. Yaratıcı ve farklı eylemlerde görmeye alıştığımız BaÅŸkent Dayanışması- Ben Akara grubu bugün Dikmen Vadisi’nde gerçekleÅŸtirdiÄŸi kazan kaldırma eyleminde bir kazan çorba piÅŸirdi. Tava, kazanlar, tencereler, hatta tepsi ve çaydanlıkları müzik aletine dönüştürdü. Bir taraftan kazan kaldıran bir taraftan da tencere, tepsi çalan grup üyeleri renkli görüntüler oluÅŸturdu.

BaÅŸkent dayanışması bileÅŸenleri yaptıkları açıklamada, “BaÅŸkent dayanışması olarak, Ankara’da ve Türkiye’de yaÅŸayanların insanca, saÄŸlıklı konutlarda, ve saÄŸlıklı çevrelerde güven içerisinde yaÅŸama hakkını savunuyoruz. Rant odaklı kentsel dönüşüm insanların, evlerine, yaÅŸamlarına ve yaÅŸam çevrelerini yok etmekte kent yoksullarını kentin dışına iterek, kenti soylulaÅŸtırmaktadır.” Ä°fadelerine yer verildi.

Açıklamada, rant odaklı kentsel dönüşüme kazan kaldırdıklarını belirterek “bugün burada, insanı düşünmeden, çevreyi düşünmeden barınma hakkını düşünmeden, rant amaçlı kentsel dönüşüme karşı kazan kaldırıyor, isyan ediyoruz. Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşümdeki maÄŸduriyeti kabul ederek özür diliyor. Kentsel dönüşümde, evlerimize dokunuyorlar, yaÅŸamlarımıza dokunuyorlar, özür deÄŸil barınma hakkımızı istiyoruz. Rant odaklı kentsel dönüşümden vazgeçilmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Gökçek Çorbası”

Ben Ankara bileÅŸenleri, “kentsel deÄŸil, rantsal dönüşüm”, “direne direne kazanacağız”, barınma hakkımızı istiyoruz” sloganlarını atarak çorba piÅŸirdi. Grup üyeleri “Gökçek kazana” sloganları atarak piÅŸirdikleri çorbayı “Gökçek Çorbası” diyerek dağıttılar, Çorbalar içildikten sonra eylem halaylarla son buldu.


Toplam Görüntülenme : 71536
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!