Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’ye e-eylem
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’ye e-eylem

AOÇ’ye e-eylem

BaÅŸkent Dayanışması – Ben Ankara bileÅŸenleri mesajlarını BaÅŸbakanlığa ve CumhurbaÅŸkanlığına iletmek amacıyla e- eyleme baÅŸladı.

“AOÇ İÇİN 12 DEN VURALIM” sloganıyla e- eylem çaÄŸrısı yapan BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri bugün 12.12.12 tarihiyle saat 12.12’de mail atmak üzere bilgisayarlarının başına geçti. AOÇ’ye BaÅŸbakanlık binasının yapımının durdurulması talep edilen metni mail yoluyla BaÅŸbakanlık, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının mail adreslerine ve BüyükÅŸehir Belediyesi’nin mail adreslerine gönderdiler. Mesajların iletim tarihi olarak ise 12.12.2012 tarihi saat: 12.12’yi seçtiler. Saat: 12.12’de mesajı iletmeye baÅŸlayan ekip Mimarlar Odası’nda bir araya gelerek eylemi baÅŸlattı.  Belirledikleri tarih sadece 12 rakamından oluÅŸan ekip eylem çaÄŸrısını da “AOÇ için 12’den vuralım” ÅŸeklinde yaptı.

e- eyleme dair açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube Yöwntim Kurulu Sekreter Ãœyesi Tezcan KarakuÅŸ Candan ÅŸunları söyledi: “BildiÄŸiniz gibi BaÅŸkent Dayanışması 34 örgütün katılımıyla oluÅŸturuldu. 34 örgüt  olarak bugün bu eylemi gerçekleÅŸtireceÄŸiz.  12.12.12 tarihinde gündüz 12.12’den gece 12.12’ye kadar, 12’nin bir uÄŸuru vardır diye düşünerek,  Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ndeki katliamı durdurun diye katliamın tarafları olan yetkililere elektronik posta göndereceÄŸiz. Bu e- eylem çaÄŸrısını facebook üzerinden twitter üzerinden yapıyoruz, insanlar bu konuda duyarlılık gösterdikleri için biz eylem çaÄŸrısını yapınca mail atmaya baÅŸlamışlar,  dün itibari ile 150 mail atılmış. Gönderilen mesaja CumhurbaÅŸkanlığı’ndan gelen yanıt ise ÅŸaşırtıcı. CumhurbaÅŸkanlığı ‘CumhurbaÅŸkanlığına elektronik posta yoluyla ilettiÄŸiniz dilekçeniz alınmıştır. BaÅŸkanlığımız tarafından elektronik postanızda yer alan detay incelenmiÅŸ olup, müracaatınızı Yargı makamına yapmanızın uygun olacağı deÄŸerlendirilmektedir.” Cevabı gönderiliyor.  CumhurbaÅŸkanlığı bizim duyarlılığımızı yargıya yönlendiriyor. Türkiye’de bir üst kurum olarak CumhurbaÅŸkanlığı duyarlı birine bu ÅŸekilde cevap veriyor”

e- eyleme CumhurbaÅŸkanlığı’ndan “eee!”-cevap   

Candan sözlerini şöyle sürdürdü: “CumhurbaÅŸkanlığı yargıya baÅŸvurun mailinden sonra, yaptıklarının doÄŸru olmadığını fark etmiÅŸ olmalılar ki ikinci bir mail atmışlar ‘ Sayın ilgili sistemimizden oluÅŸan bir hata nedeniyle e- posta adresinize sehven gönderilen cevabı dikkate almayınız” ÅŸeklinde. CumhurbaÅŸkanlığı’nın elektronik postasından kurumsal iletiÅŸim baÅŸkanlığı imzasıyla geliyor mail. AOÇ ile ilgili katliamı durdurun mesajını bu ülkede birilerine anlatmak isteyen birine bizim yapabileceÄŸimiz bir ÅŸey yok yargıya baÅŸvurun demeleri aslında taraf olmak anlamına geliyor ve üzüntü verici bir ÅŸey. Ä°kinci elektronik postada baÅŸka bir sıkıntı” dedi. 

Ä°lk e- postaları Mimarlar Odası’ndan gönderen BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri, gece saat 12’ye kadar da “ AOÇ katliamını durdurun” e- postalarını gönderecekler.  E- postalarla iletilen mesaj ise şöyle: “ AOÇ” deki katliamı durdurun!!! Bozkırın ortasında ölçülemeyecek bir emekle kurulmuÅŸ olan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Cumhuriyetin insan tarım ve üretim iliÅŸkilerini en iyi örnekleyen ve sosyal yaÅŸam alanı olarak örnek teÅŸkil eden, en önemli simgelerindendir. Dünya ölçeÄŸinde fiziksel planlama açısından kentsel tarımın tartışıldığı bir süreçte, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran dünya ölçeÄŸinde de önemli bir simgedir. Bu alan, birinci derece tarihi ve doÄŸal sit alanı olarak tescil edilmiÅŸ, ancak planlanan BaÅŸbakanlık binasının yapımı için sit derecesi düşürülmüştür. Halen doÄŸal ve tarihi sit özelliklerini içinde barındıran, hem ülke açısından hem de kentsel tarım konusundaki dünyadaki ender örneklerden olmasından kaynaklı Atatürk Orman ÇiftliÄŸinde BaÅŸbakanlık binasının yapımını durdurun. AÄŸaç kesilmesine, yeÅŸilin katledilmesine, ortak olmayın…” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toplam Görüntülenme : 91839
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!